Türkiye’nin en önemli sesli kitap girişimi olan, ulusal ve uluslararası alanda 10 binlerce yerli ve yabancı sesli içeriğe sahip olan Audioteka, evlere kapandığımız 3 aylık süreci değerlendirdi. Bu dönemde sesli kitap dinleme oranlarının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken Audioteka Türkiye Genel Müdürü Göktuğ Oğuz, en çok dinlenen içeriklerin roman, masal, kişisel gelişim kitapları ve korku hikayeleri olduğunu söyledi.

Sesli radyo tiyatroları evlerde nostalji yaşattı

Sesli kitaba ilginin salgın öncesinde de artış ivmesi gösterdiğini söyleyen Oğuz, Audioteka olarak, insanların hayatlarını farklı şekilde dolduruyoruz. Son dönemde dinleme sürelerimizde de yüzde 80’lik artışlar yaşanıyor. Evde kaldığımız süre boyunca öğrenciler ve gençler kişisel gelişimlerine daha fazla önem verirken, çocuklar masallarla keyifli vakit geçirdi.  Tüm aile bir aradayken ise Sesli Radyo Tiyatroları (Superproduction) hem nostalji yaşattı hem de hep birlikte bir etkinliğin parçası olmanın ne kadar keyif verdiğini hatırlattı.

Abonelik sistemiyle tüm kitaplar dinlenebiliyor

Bu süreçte evde kalanlara destek olmak için düzenli olarak hediye içerikler de sunan Audioteka, Boyner, Akbank gibi şirketlerle özel çalışmalar, Caffe Nero, Total ve Samsung gibi şirketlerle de iş birlikleri gerçekleştirerek sesli kitaplarını daha fazla kişiye ulaştırdı. Son olarak ocak ayında Audioteka Club abonelik sistemini hayata geçiren Audioteka, abonelik sistemi ile büyümesini sürdürdü. Kullanıcılar, Audioteka Club üyesi olarak ilk 14 günü ücretsiz olmak üzere, ayda 19.90 TL’ye tüm kitapları dinleyebiliyor.