Son yıllarda Türk tarihi üzerine yapılan dizi ve filmler yoğun ilgi görüyor. 2014'ün Aralık ayında TRT 1'de yayınlanmaya başlayan Diriliş Ertuğrul'un ardından geçen yıl da Kuruluş Osman atv'de yayınlanmaya başladı. 


Bu yıl ise iki ayrı tarihi dizi birden yayına başlıyor: Barbaros Hayrettin ve Uyanış: Selçuklu dizilerinin ikisi de TRT1 ekranlarında seyirciyle buluşacak.

Geçen sezon milyonları ekrana kilitleyen ve izleyicinin nüyğk beğenisini kazanan Kuruluş Osman ise ikinci sezonuyla yine atv ekranlarında olacak. 

Kuruluş Osman yeni sezon tanıtım fragmanı Atv ekranlarında yayınlandı. Senarist ve yapımcı Mehmet Bozdağ da fragmanı sosyal medya hesabından paylaştı. Dizinin ikinci sezonunda sürpriz bir isim de yer alıyordu: Efsane oyuncu Cüneyt Arkın,  Aksakallar'ın reisi rolüyle dizide yer alacak.

Diriliş Ertuğrul'daki başarılı performansıyla takdir toplayan Engin Altan Düzyatan ise dizisi final yaptıktan sonra yine bir tarihi dizi ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Oyuncu, TRT 1’in yeni projesi olan Osmanlı’nın ilk kaptan paşası Barbaros Hayreddin Paşa’yı canlandıracak. Ocak ayında ekrana gelmesi planlanan dizinin diğer oyuncuları ise henüz netleşmedi.

Geçen yıl final yapan Diriliş Ertuğrul ise 150 bölüm yayınlanmıştı. Türkiye'den diğer ülkelere en çok ihraç edilen dizi olarak tarihe geçen ve 50'den fazla ülkede gösterimi devam eden yapım, tüm dünyada izlenme rekorları kırdı.