Siirt Valiliği himayelerinde Siirt Belediyesi ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Uluslararası EMİTT fuarı hazırlıklarını tamamlayarak, bu yıl iddialı bir konseptle ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

Bu yıl 8-11 Şubat 2023 tarihlerinde İstanbul/TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) hazırlıkları tamamlandı.

Her yıl farklı dallarda ödüle layık görülen Siirt Valiliği standı, bu yıl da tarihi Tiilo “Işık Hadisesi” konseptiyle ziyaretçilerin karşısına çıkarak, şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yöresel ürünler de tanıtılacak.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, yurtiçi ve yurtdışından yüz binlerce kişi tarafından gezilecek fuarda, Siirt Belediyesi ile ortak yürütülen hazırlık çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, tüm vatandaşları fuara davet etti.

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan EMITT, turizm açısından önemli bir organizasyon olduğunu kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, Turizm profesyonellerinin uluslararası buluşma platformu olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında, Siirt’in tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile birlikte marka ürünleri ve yöresel el sanatlarının da tanıtacağını, fuar süresince şehrin el sanatları sergisinde bu yıl ‘Şal-Şapik’ kumaşının daha etkin bir şekilde yer verileceğini ifade etti.

Tüm vatandaşları Emitt Fuarına davet eden Vali Hacıbektaşoğlu, bu yıl daha renkli bir stantla ziyaretçileriyle buluşacaklarını sözlerine ekledi.

Her gün saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak Siirt standı 4 nolu salonda yer alacaktır.