David Nicholls, bu yıl ilk kez, #İTEF2020ekranda etiketiyle dijital ortamda gerçekleştirilen festival kapsamında, uzun yıllar BBC için çalışan ve European Literature Network’ün de kurucusu olan, ödüllü gazeteci Rosie Goldsmith ile bir araya gelecek ve son kitabı Tatlı Hüzün üzerine sohbet edecek. 

Tatlı Hüzün, gerek okul gerekse aile hayatı pek yolunda gitmeyen Charlie’nin kendinden emin ve kararlı Fran ile tanışmasıyla değişen hayatını konu alıyor. Beraber olmak için türlü zorluklara göğüs germek zorunda kalan Charlie ve Fran’in hikâyesini anlatan Tatlı Hüzün, ilk aşkın neşesini hayatın hüznüyle harmanlayan, dokunaklı ve komik bir roman. 

Edebiyatseverler, etkinliğe İTEF’in internet sitesinden (www.itef.com.tr) kayıt olup belirttikleri e-posta adresine gelen bağlantı ile Zoom üzerinden katılabilecekler. Simultane tercümenin imkanı sunulan etkinlikte izleyiciler sohbeti Türkçe takip etme şansı da bulabilecek. Katılımın 1000 kişiyle sınırlı olduğu ve ücretsiz gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak için öncelikle kayıt olmak gerekiyor.

Kayıt için tıklayınız.  

30 Kasım 1966’da doğan David Nicholls, Bristol Üniversitesi’nde İngiliz Edebiyatı ve oyunculuk eğitimi görmüş ve yirmili yaşları boyunca profesyonel bir aktör olarak çalışmıştır. İngiliz oyuncu ve şair P. J. Kavanagh’ın The Perfect Stranger adlı hatıratını okumasıyla hayatında bir kırılma yaşayan Nicholl, edebiyata yönelmiş ve bir süre sonra da birçok dile çevrilen ve uzun süre çoksatanlar listelerinden inmeyen romanı Bir Gün’ü kaleme almıştır. Bir Gün, 2011 yılında sinemaya da uyarlanmış ve filmin başrollerini Anne Hathaway ve Jim Sturgess paylaşmıştır. Medcezir (2014), Bir Soru Bir Aşk (2015) ve Biz (2017) gibi kitapları da Türkçede yayımlanan Nicholls’ın son kitabı Tatlı Hüzün ise Haziran 2020’de, Epsilon Yayınevi tarafından yayımlandı ve Türk okurlarla buluştu.