ASELSAN ve İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) işbirliği­ne gitti. ASELSAN ve İAÜ Biocube arasında işbirliği protokolü imzalandı. ASELSAN, savun­ma sanayinde elde edilen mühendislik bi­rikimini ve teknolojik altyapısını, sağlık alanında ülkemizin hizmetine sunmayı, yüksek teknolojili tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere ülkemizin tıbbi cihazlardaki katma değerini artırmayı amaçlıyor.

İAÜ, yenilikçi ve girişimci üniversite vizyonunu gerçekleştirmek için çalışan Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi aracılığı ile sağlıkta yerli ve milli ürünlerin ülkemize kazandırılmasını hedefliyor. Bu sebeple, Nisan 2018’de Biocube İstanbul Sağlık İnovasyonu ve Girişimcilik Merke­zi’ni kurdu. Böylece ülkenin stratejik ge­reksinimlerinden olan sağlık teknolojileri alanında tarafların bilgi, deneyim ve uz­manlıklarından yararlanılması ve birlikte çalışmaların yürütülmesi planlanıyor.

İAÜ ASELSAN’A AKADEMİK DESTEK SAĞLAYACAK

ASELSAN, sağlık teknolojileri alanında ihtiyaçları ve taleplerini İAÜ BioCube’ye iletecek. İAÜ BioCube, ulusal ve uluslara­rası proje, inovasyon ve iş fikirleri çağrı­larını toplayarak, fikirlerin geliştirilmesi, olgunlaştırılması ve hayata geçirilmesi sürecinde ASELSAN’a akademik destek sağlayacak.