Kars Valiliği kış mevsimi koşulları ve trafik güvenliğine yönelik kış lastiği kullanma zorunluluğuna uyulması yönünde sürücülere uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, kış mevsimini gelmesiyle birlikte sürücülerden kış lastiklerini takmalarını istendi.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kış mevsiminde oluşan aşırı yağmur, sis, kar, tipi, buzlanma gibi nedenlerle sürücülerin görüş mesafesi azalmakta, aynı zamanda taşıtların fren ve durma mesafesi artmaktadır. Taşıt kullanma ve seyahat konforu bozulmakta ve buna bağlı olarak trafik güvenliğinin olumsuz yönde etkilendiği görülmektedir” denildi.

Kış lastiği kullanma zorunluluğuna uyulması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun “Kış Lastiği Zorunluluğu” başlıklı, 65/A maddesi uyarınca; vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerine ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesini sağlamak, trafik kazalarının oluşmasında önemli rol oynayan kış mevsimi koşulları ve trafik güvenliğine yönelik 01.12.2021-01.04.2022 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğuna uyulması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Hava sıcaklığındaki ani değişiklikler sebebiyle erken ve gizli buzlanma riskine karşı dikkatli ve duyarlı şekilde davranılması, trafik sistemi içerisinde bulunan yük, yolcu ve öğrenci taşıyan ticari araç şoförlerimizin güvenli ve huzurlu bir trafik ortamı sağlanmasına katkı vermek amacıyla kış lastiği uygulama ve denetimlerimize gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. Yapılacak kontrollerde kış lastiği konusunda kurallara uymayan sürücülerin araçları eksikliklerini giderilinceye kadar trafikten men edilecek ve ilgili kanun maddesi uyarınca trafik idari para cezası karar tutanağı uygulanacaktır.”