Çeşme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve gönüllü dalgıçlarla, farkındalık oluşturmak için deniz dibi temizliği gerçekleştirilirken, "denizlerimizi kirletmeyelim" mesajı verildi.

Çeşme İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ve gönüllü dalgıçlar, Çeşme’deki balıkçı barınaklarında, deniz dibi temizliği çalışması başlattı. Gönüllü dalgıçların, ilk olarak Dalyan Mahallesi’ndeki balıkçı barınağında yaptıkları deniz dibi temizliği sırasında çok miktarda atık çıkarıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Keçeci de, deniz dibi temizliği çalışmalarına eşlik ederken, geçiminin önemli bölümünü turizm oluşturan Çeşme’nin, denizlerinin temiz tutulmasının önemine dikkat çekildi. Sürdürülebilir deniz yaşamı için denizlerin temiz tutulması gerektiğinin altının çizildiği deniz dibi temizleme etkinliğinin, Çeşme’deki diğer balıkçı barınaklarında da devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Dalyan’da dalgıçlar teknelerin bağlandığı bölgede deniz dibini temizlediler. Bu kadar çöp çıktı. Önümüzdeki günlerde balıkçı barınağında da deniz dibini temizleyeceğiz. Biz deniz dipleri hep temiz kalsın diye uğraşacağız elbette; ama denizleri temiz tutmak hepimizin görevi" diye yazdı.