Türkiye’nin lider anne ve bebek ürünleri markası Wee Baby ile birlikte MyCey, Bebsi ve İngiltere’nin 1 numaralı bebek beslenme ürünleri markası Tommee Tippee’yi bünyesinde bulunduran Burda Bebek Ürünleri, COVID-19 salgını sürecinde de hammaddeden üretime, depolamadan transfere kadar tüm süreçlerde çalışan ve toplum sağlığı için tedbirleri alarak üretime devam etti. Üretim tesisinde emzik, biberon ile birlikte 50’nin üzerinde farklı ürünü üretme kapasitesine sahip olan Burda Bebek, 2020 yılında kapasite artırımına gitmeyi ve ihracatını artırarak büyümeyi planlıyor.

“Annelerin her zaman yanındayız”

Üretim kapasitelerinin yanı sıra büyük ve yetkin satış ekibi ile yaygın distribüsyon güçleriyle öne çıktıklarını söyleyen Burda Bebek Genel Müdürü Zeki Armağan, “Burda Bebek olarak zor dönemlerde de anneler ve bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılamak için üst düzey önlemlerimizle aralıksız üretime devam ettik. Biberondan emziklere, bakım ürünlerinden aksesuarlara kadar tüm ürünlerimizle anne ve bebeklerin yanında olduk. Altyapı gücümüze inanıyoruz, bu süreçte daha da çok öne çıkan satış ve distribüsyon gücümüzü bir platform gibi kullanmak istiyoruz. Bunun ilk adımı olarak İngiltere’nin 1 numaralı bebek beslenme ürünleri markası olan Tommee Tippee’nin Türkiye distribütörlüğünü aldık. Bu yıl bazı otomasyon yatırımlarımızla birlikte üretim kapasitemizi yüzde 20 artıracağız. Yıl sonu hedefimiz yüzde 40’a varan bir büyüme oranına ulaşmak.” diye konuştu.

“Yerli üretim gücümüze güveniyoruz”

COVID-19 salgını sürecinde yerli üretimin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktığı söyleyen Armağan, şöyle devam etti: “Mart ayında çok hızlı aksiyon alarak tüm planlamalarımızla birlikte şirket içi üst düzey önlemlerimizi aldık. Üretim tesisimiz ve çalışma alanımız için gerekli sağlık ve hijyen koşulları sağlandı. Çalışanlarımızın bu sürece adapte olmasını sağlayacak planlarımızı yaptık. Hammadde ve ürün stoklarımız uzun bir süre yetecek şekilde organize ettik. Tüm tedbirlerimiz doğrultusunda üretim ve tedarik zincirimizde bu zamana kadar sorun yaşamadık.

40’tan fazla ülkeye anne-bebek ürünleri ihraç ediyor

Sürekli olarak yenilikçi ürünler geliştirmeye devam ettiklerini kaydeden Armağan, “Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Türki cumhuriyetleri dahil 40’ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Avrupa, Amerika, Ortadoğu pazarları güçlenmek istediğimiz pazarlar. 2020 yılında ihracatımızı 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.