İnsan Kaynakları alanında yürütülen başarılı çalışmaları öne çıkarmak amacıyla her yıl iş başvurularını en hızlı ve en yüksek oranda yanıtlayan, en çok başvuru alan ve en çok istihdam yaratan şirketlere verilen 18. Kariyer.net İnsana Saygı Ödülleri, Volkswagen Arena’da 24. İnsan Kaynakları Zirvesi'nde sahiplerini buldu. Türkiye Petrolleri, 2018 yılında almış olduğu 40.000 başvurunun %100’ünü yanıtlayarak, bu başarısıyla İnsana Saygı ödülüne layık görüldü.

Adayların başvurularının en kısa sürede yanıtlanması, işveren marka iletişimine yönelik çalışmalar ve bunun sonucunda gelen üstün başarı Türkiye Petrolleri İnsan Kaynakları ekibini zirveye taşıdı. Türkiye Petrolleri böylece; insana ve fırsat eşitliğine değer veren, yenilikçi uygulamaları ile “Tercih Edilen Şirket” olma hedefine doğru emin adımlarla yürüdüğünü bir kez daha kanıtladı.

Türkiye Petrolleri İnsan Kaynakları Grup Müdürü Çağla Bürümlü almış oldukları ödül hakkında şunları söyledi: “Aldığımız başvurular ile bir kez daha akaryakıt sektöründe tercih edilen markalardan biri olduğumuzu görmek bizi oldukça gururlandırdı. Türkiye Petrolleri, yerli ve köklü olmanın vermiş olduğu güven ile sorumluluklarının farkında olarak, bu ülke insanının ihtiyaçlarını önemseyen doğrudan ve dolaylı yoldan istihdam sağladığı binlerce çalışanı ve ülkemizin her yerinde faaliyet gösteren yaygın istasyon ağı ile akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren güçlü oyunculardan biri. “Adımızda Ülkemiz Var” sloganıyla çıktığımız yolda ailemiz olarak gördüğümüz çalışanlarımız ve adaylarımız bizim için çok değerli.

“İnsana Saygı” ilkemizin bir parçası olarak çalışanlarımızın bağlılığını gözlemliyor, ölçüyor, geri bildirim almamızı sağlayan anketler düzenliyor ve tüm bu çalışmaların ışığı altında “Takım” olgusunu geliştirecek ve bunun devamlılığını sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. İnsan kaynakları alanında kısa ve orta vadede hedefimiz, önümüzdeki yıllarda da yenilikçi ve çalışana dokunan, onların beklentilerini şirket hedeflerine paralel olarak hayata geçirecek uygulamalarla birlikte akaryakıt sektöründe “Tercih Edilen Şirket” olmak ve bu strateji doğrultusunda ilerlemek olacaktır.