Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, bu yılki Skytrax ödüllerinde beş havalimanıyla listede yer aldı. Ödüller Paris’te düzenlenen ve 130 ülkeden 10 binden fazla sektör temsilcisini buluşturan Passenger Terminal Expo’yla  (PTE) eş zamanlı olarak açıklandı. 

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan “İki yıl aranın ardından düzenlenen PTE’de servis şirketlerimizle birlikte güçlü bir şekilde yer aldık. Havalimanı işletmesinin her adımında hizmet veren entegre iş modelimiz sayesinde farklı ihtiyaçlara uygun en iyi çözümleri sunabiliyoruz. Fuarla eş zamanlı olarak açıklanan Skytrax ödüllerinde bu yıl beş havalimanımızın yer almasından mutluluk duyduk. Havalimanı deneyiminin her adımında hizmet veren iştiraklerimiz yolcu memnuniyeti için tüm dünyada 90 havalimanında tercih edilen inovatif çözümler sunuyor” dedi.

TAV Technologies’in stantı fuar katılımcılarından yoğun ilgi gördü

Fuarın yanı sıra düzenlenen konferansta Serkan Kaptan “Havalimanlarının geleceği” başlıklı panelde yer aldı. Ayrıca TAV Technologies’den Aziz Can Aksoyek yeni nesil havalimanı sistemleri, TAV İşletme Hizmetleri’nden Josselin Bourcier yolcu memnuniyetine yönelik hizmetlerde yeni trendler, BTA’dan Melda Tuna havalimanında yiyecek-içecek operasyonlarının sürdürülebilirlikle ilişkisi üzerine konuştu.