Çevre sorunlarının artmasıyla 21. yüzyıla damgasını vuran ‘sürdürülebilirlik’, otelcilik sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Çevreye/ekolojiye verilen zararların tamamı, tüm iş dünyasını sürdürülebilirlik çatısı altında birleştirdiği gibi otellerde de yeni bir devri başlatıyor. Öte yandan doğal yaşamın devam ettirilip doğal miras ve biyolojik çeşitliğin tahribat görmemesi için çevresel kaynakların optimal kullanımının sağlanması gerekiyor. Bu bilinç ışığında projelendirilen ‘Four Seasons Serengeti Lodge Projesi’ kapsamında Geberit, son teknolojiyi kullanarak geliştirdiği ürünleriyle işletmelerin işlerini kolaylaştırıyor.

Büyük miktarlarda suyun güvenli bir şekilde tahliyesini sağlıyoruz”

Geberit’in tüm iş süreçlerini sürdürülebilir bakış açısıyla gerçekleştirdiğini belirten Geberit Türkiye Ürün Müdürü Fikret Gençgel, ulusal parkın tam ortasında 77 suitten oluşan Four Seasons Serengeti Lodge Projesi’nde yer almaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Bugüne kadar yaptıkları projelerde olduğu gibi Four Seasons Serengeti Lodge Projesi’nde de sürdürülebilir bakış açısına uygun ürünleri kullandıklarını belirten Gençgel, “Geberit olarak projenin çatı drenaj sistemleri kapsamında Geberit Pluvia ürünümüzü kullandık; çünkü büyük çatı alanlarının drenajı modern, endüstriyel, ticari ve yüksek yapılarda daha da önemli bir iş haline geldiğini ve birçok ülkede ulusal mevzuata ve standartlara tabi tutulduğunu biliyoruz. Öte yandan bölgede sık sık görülen yoğun yağışlar nedeniyle de oluşabilecek su baskınları tatilcileri rahatsız edebiliyor. Bu nedenle Geberit Pluvia drenaj sistemi, negatif basınçlı çatı süzgeci, güçlü ve çok yönlü HDPE deşarj borularıyla, büyük miktarlarda suyun güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayarak otelin su ve enerji tasarrufu sağlamasına yardımcı oluyoruz” dedi.

Proje kapsamında kullanılan her ürünün, ileride oluşabilecek sorunlara da çözüm önerisi getirmesi gerektiğinin altını çizen Gençgel, Geberit tecrübesi ve kalitesiyle ortaya çıkan Four Seasons Serengeti Lodge Projesi’nde tuğla duvar konstrüksiyonu için çözüm odaklı bir ürün olan Geberit Kombifix gömme rezervuar ürününü de kullandıklarını ve çift kademeli kumanda kapakları sayesinde su tasarrufu sağladıklarını belirtti.