Elektronik ticaretin gelişmesi ve çağdaş yaşama uygun hale gelmesi adına çalışmalarını yürüten ETİD, uluslararası arenada 56 yıllık deneyimi ile 110’dan fazla ülkede trendler, teknoloji ve tüketici teknolojisi alanındaki çalışmalarıyla bilinen, bilgi teknolojileri sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan, International Data Corporation (IDC) tarafından düzenlenen, IDC Türkiye DX Summit 2020 etkinliği “Dijital Dönüşüm Ödülleri”nde, Türkiye’de dijital dönüşüme öncülük etmesi ile özel ödüle layık görüldü. Online olarak gerçekleştirilen törende ETİD adına özel ödülü ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi teslim aldı.

Ödül töreninin ardından açıklamalarda bulunan ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi,‘Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği olarak Türkiye’de elektronik ticaretin gelişmesi, dijitalleşmenin artırılması ve sektör temsilcilerinin dijital dünyaya adapte edilmesi, e-ticaret alanındaki teknik gelişmeleri izlemek ve sektör temsilcileri arasında bilgi alışverişini sağlamak adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sektörün faaliyetlerine ışık tutan araştırmalarımız ile ülkemizde e-ticaretin nabzını tutuyor, sektör temsilcilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılama adına çalışmalar yürütüyoruz. Dünyanın en itibarlı data organizasyonları arasında yer alan IDC’nin ev sahipliğinde düzenlenen törende dijitalleşme adına yürüttüğümüz sektöre katkı sağlayan çalışmalarımız ile özel ödül almaktan dolayı çok mutluyuz. Kazandığımız bu özel ödül, çalışmalarımızla doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi oldu. Önümüzdeki dönemde sektörümüzün gelişmesi adına çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye’den 50 şirketin 150’den fazla projesiyle katıldığı yarışmada kazananları, kurumların üst düzey bilişim teknolojileri yöneticilerinden oluşan 96 jüri üyesi belirledi.