Sıcacık sarı tonlarıyla, yaza hazırlanan Doğtaş evleri

Evlerin enerjisini yaz aylarının enerjisine yükseltmek birkaç renk oyunuyla çok kolay. Doğtaş Home koleksiyonunda yer alan; şeftali, yaz sarıları ve pastel mavi tonlarındaki aksesuarlar ve soft tondaki Larina, Likya, Venera ve Carbon berjerler ile evlere taptaze bir hava getirmek mümkün.   Kanepelerde ve köşe takımlarında kullanılacak turuncu, bej tonlarındaki kırlentler ise küçük ama efektif farklar yaratacaktır.

Cesur renklerin, soğuk tonlarla buluşması

Cesur renkler, grafik desenler ve farklı dokuların bir arada kullanıldığı oturma grupları da evlerdeki yaz enerjisini artırmak için birebir.   Yaşam alanlarına anında neşe katacak bir renk varsa o da sarı tonlarıdır; Doğtaş Teos ve Lucca Plus köşe takımlarının canlı turuncusu ise güneş enerjisini evlere taşımaya hazır. Evlere pozitiflik duygusu, bir sıcaklık ve iyimserlik doku taşıyan sarılar özellikle griler ve soluk, yumuşak maviler gibi soğuk, sakinleştirici tonlarla karıştırıldığında yatıştırıcı bir etki yaratır. Mila puflar ve Nadia, Lily ve Allegra berjerler işte bu denge için ideal tasarımlar arasında. 

Doğru bir dekorasyon; farklı stilleri kombinlemekten geçiyor. 

Evlerin yaza hazırlık süreçleri hakkında tüyolar veren Doğtaş Görsel İletişim Kıdemli Uzmanı, İç Mimar Eda Domaçoğlu evlerin, kullanıcının ihtiyaçlarına uygun, rahat ve göze hitap eden yaşam alanları olmasının, dekorasyonun ise sıcak, huzurlu ve keyifli bir atmosfer yaratmasının önemine dikkat çekti. Mekanda kullanılan parçaların, birbiri içerisindeki uyumu ve bütünlüğünün, stili ortaya çıkarttığını paylaşan Domaçoğlu, sadece trend olanı değil, yaşayanların ruhu ile harmanlanmış bir tasarım ortaya çıkarmanın ve en küçük ayrıntılarda bile bunu yansıtmanın önemine dikkat çekti. Domaçoğlu: “Ev dekorasyonunda öncelik fonksiyonellik, sonra görsellik ön planda olmalı. Bu ikisinin bir bütün olduğunu ve bu bütünlüğü yakalayan evler için Doğtaş koleksiyonlarında yer alan Joy, Mayer, Teos, Lucca Plus ve Giza köşe takımları modüler yapıları ve renk alternatifleriyle bizim en çok önerdiğimiz modeller arasında yer alıyor. Dekorasyonda önemli olan; farklı stilleri kombinleyebilmek, belli bir tarza bağlı kalmamak ve zıtlıkları denge içinde kullanabilmektir. “ dedi.