Faaliyetlerine 1966’da traktör ve yedek parça satışıyla Erzurum’da başlayan Şahsuvaroğlu Grup, 2007’de Güney Koreli SsangYong’un, 2017’de ise Çin’in otomotiv devlerinden Sokon Grubun iştiraki DFSK markasının Türkiye distribütörlüğünü alarak yoluna emin adımlarla devam ediyor. Ssang- Yong ve DFSK olarak ilk 2018’in ilk çeyreğinde büyüme kaydeden Şahsuvaroğlu Grup, SsangYong olarak 20 tane bayi ve 36 tane de satış sonrası noktasıyla Türkiye genelinde hizmet veriyor. Şahsuvaroğlu’nun ticari DFSK marka araçları geçen yılın ilk 4 ayına göre yüzde 12’lik büyüme oranını yakalamış durumda.

“TÜRKİYE ARAÇLARDA ARTIK SÖZ SAHİBİ OLACAK”
Şahsuvaroğlu Grup Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, bu yıl itibariyle SsangYong’un Pazarlama Konseyi Ürün Geliştirme Daimi Üyesi olduklarını söyledi. Bundan sonra Türkiye’ye gelecek veya dünyada üretilecek her üründe Türk distribütörün de söz hakkı olacağını ve ürün gelişiminde doğrudan SsangYong üretim mühendislerine temkinlerde bulunabileceklerini belirten Yunus Şahsuvaroğlu, “SsangYong, Türkiye’de araç üretmeyi ciddi ciddi düşünüyor” dedi. Şahsuvaroğlu Grup Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, otomotiv ve inşaat sektörlerindeki yatırımlarını, genç bir yönetici olarak başarısının sırlarını, SsangYong ve DFSK olarak kaydettikleri büyümeyi EKOVİTRİN’e anlattı.

Şahsuvaroğlu Grup olarak 2018 yılının ilk çeyreğine bakarsak distribütörlüğünü yaptığınız SsangYong ve DFSK markaları ile otomotiv sektöründe gösterdiğiniz performansı özetler misiniz? 2007 yılından bu yana Güney Koreli SsangYong’un, 2017 yılından bu yana da Çin’in en büyük otomotiv devlerinden Sokon Grubun iştiraki olan DFSK markasının Türkiye distribütörlüğünü yürütüyoruz. SsangYong ve DFSK olarak ilk 4 ay içerisinde büyüme kaydettik. Ticari DFSK marka araçlarımız geçen yılın ilk 4 ayına göre yüzde 12’lik büyüme sağladı.

Türkiye’de hafif ticari araçlarda aynı dönemde yüzde 10.96 oranında azalma olması karşısında büyüme kaydetmemiz bizi motive etti. Bize doğru bir strateji sergilediğimizi ve doğru hamleler içerisinde olduğumuzu göstermiş oldu. SsangYong olarak 20 tane bayi ve 36 tane de satış sonrası noktasıyla Türkiye genelinde hizmet veriyoruz. Geçirdiğimiz bu zorlu döneme rağmen ilk 4 aydaki süreçte kan kaybetmeden mevcut pozisyonumuzu koruyarak faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Söyleşinin devamı...