İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) bünyesinde yer alan Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi bünyesinde 2016 yılında kurulan Incubation İstanbul Girişimcilik ve Kuluçka Merkezinin ardından şimdi de sağlık alanında gerçekleştirilecek girişimcilik projelerini desteklemek üzere, BioCube İstanbul Sağlık İnovasyonu ve Girişimcilik Merkezi, gerçekleştirilen bir törenle kapılarını açtı.

GİRİŞİM PROJELERİ DESTEKLENECEK
BioCube İstanbul’da, Türkiye’nin sağlık sektöründe yerlileşme ve millileşme politikası uyarınca, sağlık sektörüne yönelik geliştirilecek, ‘startup’ özelliğine sahip girişim, Ar-Ge ve inovasyon projeleri desteklenecek. BioCube İstanbul’un, ekonominin son dönemlerdeki yükselen değeri olan sağlık sektörünü güçlendirmesi ve buna bağlı olarak Türkiye’nin sağlık turizminden aldığı payı artırması bekleniyor. BioCube İstanbul, hizmete girer girmez ilk ikili anlaşmasını gerçekleştirdi.

Alman ilaç firması Bayer ile gerçekleştirilen ikili anlaşma uyarınca Ar-Ge ve inovasyon geliştirilmesi alanında Bayer ile BioCube ortak hareket edecek. Açılışta bir konuşma yapan İAÜ Incubation İstanbul Kuluçka Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Kurt, “Kuluçka Merkezimize her sektörden ‘startup’ dediğimiz birçok girişim projesi gelir. Ancak bir süredir sağlık sektörüne yönelik projeler artmıştı. Biz de Incubation İstanbul bünyesinde BioCube’u kurmaya karar verdik. BioCube, ülkemizin sağlık alanındaki AR-GE ve inovasyon ihtiyacını da karşılayacak” dedi.

Bilimin mevcudun üzerine koyarak ilerlediğini hatırlatan İAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Canbolat, “Ar-Ge ve inovasyon kavramları, hayal ürünü kavramlar değil; çağımızın gerçekleri olan kavramlar. Ar-Ge, kendinden önceki Ar-Ge’yi ortadan kaldırdığı sürece bir anlam taşır. Bu kavramların temelinde de, bizim ülke olarak üretmekte sıkıntı yaşadığımız temel pozitif bilimler yatıyor. Üniversiteler inovasyonun pozitif bilim üretimini sağlama ayağında yer alırken, kuluçka merkezleri de bu bilginin üretim sürecine sokulması görevini görürler. Bugün hizmete aldığımız BioCube İstanbul ile bu süreci sağlık sektöründe de uygulamaya koyuyoruz” diye konuştu.

Haberin devamı...