Reisoğlu İplik Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yılmaz, ev tekstili ve giyimde üretim ve ihracat yaptıklarını söyledi. Firmanın 3. kuşak temsilcisi olduğunu kaydeden Sait Yılmaz, “Bugün itibariyle 33 ülkeye ihracat yapıyoruz. Amerika ve Almanya, İngiltere, İspanya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan gibi Avrupa ülkelerine ihracatımız var” dedi. “3 BİNİ AŞKIN ÜRÜNE SAHİBİZ” 2018’de giyim ihracatının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini ve önceki yıla göre en az yüzde 40 oranında bir büyüme olduğunu ifade eden Sait Yılmaz, “O yüzden firma olarak ihracat konusunda böyle bir avantaja sahibiz. Şu anda Bauhaus, Özdilek Carrefour, Migros ve Kipa gibi marketlerde Modafabrik olarak kendi ürünlerimizi satıyoruz.

Bizim e-ticaret sitemiz Modafabrik.com’da 3 bini aşkın ürün var ve bu ürünler içerisinde hepsi tamamı kendi üretimimiz olan dekoratif yastık, perde, mutfak önlüğü, masa örtüsü, seyahat yastığına dair pek çok değişik ürün bulunuyor” diye konuştu.

“CİROMUZU 3 KAT ARTIRDIK”
Modafabrik’i 4 yıl önce faaliyete geçirdiklerini belirten Sait Yılmaz, “Geçen yıla göre ciro anlamında en azından 3 katına çıktık. Sadece e-ticaretle kalmadık, diğer marketler ile çalıştığımız için kendi markamız buralarda da biliniyor. Bizim ürünlerimizi markette bulamayan bir kişi gelip e-ticarette o ürünü alabiliyorlar. Aynı zamanda sosyal medya çalışmalarına da önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

“AR-GE MERKEZİMİZİ HİZMETE AÇTIK”
Ar-Ge’ye 2017 yılında çok fazla bütçe ayırdıkları bilgisini veren Sait Yılmaz, “Kendi bünyemiz içerisinde Ar-Ge merkezimizi açtık. Şu anda Sanayi Bakanlığı’nın onayladığı Türkiye’nin 671. Ar-Ge merkeziyiz. 20 personel çalışıyor. Özellikle ‘akıllı tekstil’ alanında çok ses getirecek projeler yapıyoruz. Bu projelerde konvansiyonel tekstilde görmediğiniz iletken iplikler kullanıyoruz ve kumaştan da data alıyoruz. Teknik alanında çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi. Ev tekstilinde bu yıl özellikle doğaya geri dönüş trendi olduğunu bildiren Sait Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Artık insanlar daha natürel ve böyle uzun yıllar tüketebilecekleri ürünler kullanmak istiyorlar. Daha doğal renkler tercih ediliyor.

Ev tekstili zaten modayı takip eden bir sektör. Biz de trend olan renkler belli olur olmaz bu yılki ev tekstili koleksiyonumuzu belirliyoruz. Müşterilerimiz de çok memnun kalıyor.” 2018’de yüzde 30 oranında büyümeyi hedeflediklerine değinen Sait Yılmaz, “Hem giyim hem de tekstil alanında ihracata devam edersek bu hedefi yakalayabileceğiz gibi gözüküyor. 2018 yılı bitmeden akıllı tekstil alanında büyük bir mobilya firmasıyla bir ürün piyasaya çıkartmak istiyoruz” diye konuştu.