CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde milli teknoloji ve yerli iş gücüyle, yerli güneş paneli üretimi yaptıklarını söyledi. Almanya, Romanya, İsviçre, İran, Fas, Kosova, Tunus, Suriye ve Irak başta olmak üzere 13 ülkeye ürettikleri güneş panellerini ihraç ettiklerini belirten Tarık Sarvan, yeni fabrikayla birlikte en az 40 ülkeye ihracat yapacaklarını ifade etti. Aktif olarak İran pazarı dışında Fas, Güney Afrika, Ürdün, Ukrayna, Kazakistan, Almanya, Gana gibi ülkelerin fuarlarına da katılarak bu ülkelere ticari atılımlar yapmayı planladıklarını ifade eden Tarık Sarvan, “Almanya, Romanya, İsviçre, İran, Fas, Kosova, Tunus, Suriye, Irak başta olmak üzere şu anda yaklaşık 13 ülkeye ihracat yaparken yeni fabrikamızla birlikte 25 ülkeye ihracat yapmayı amaçlıyoruz. Amerika, Avrupa ve Afrika’da yeni pazarlara ürün satmayı hedefliyoruz” dedi.

500 MW/yıl üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük güneş paneli üreticisi olduklarını kaydeden Tarık Sarvan, 2018 yılı Temmuz ayına kadar üretim kapasitelerini 1GW/yıla çıkartarak Avrupa’nın açık ara en büyük güneş paneli üreticisi olmayı hedeflediklerini ifade etti. 2018 yılı sonunda ilk etapta 250 MW üretim kapasitesi ile başlayıp 500 MW’a kadar çıkartmayı planladıkları Antalya Serbest Bölgesi’ndeki bir diğer fabrikayı devreye almaya hazırlandıklarına değinen Tarık Sarvan, “CW Enerji, güneş enerji santrallerinin (GES) yatırım ve teknik danışmanlığı, projelendirme, sistem tasarımı, santral kurulumları, lisans alımı ve işletme, ayrıca lisanssız üretim yönetmeliğine uygun olarak 1 MW üstü ve altı projeler planlama, projelendirme, finans ve uygulama ile genel bakım konularında hizmet veriyor.

Endüstriyel kurulumların yanı sıra evsel çatı kurulumlarında da çözümler sunuyor. CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Çin’de de 2009 yılından bu yana güneş paneli üretimi gerçekleştiriyor” dedi.

“AR-GE VE ÜR-GE OLMAZSA OLMAZIMIZ”
CW Enerji olarak Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına oldukça önem verdiklerinin altını çizen Tarık Sarvan, “Şirketimizde 100’ü aşkın mühendis çalışıyor. 20 kişiden oluşan Ar-Ge ve Ür-Ge ekibimiz ile inovatif ürünler geliştiriyoruz. Türkiye’de ilk bizim mühendislerimiz tarafından geliştirilen, yüzyılın kiremidi olarak adlandırdığımız çatılarımıza özel su sızdırmaz çatı kiremidi geliştirdik. Yüzyılın kiremidi diye adlandırdığımız çatıya uygun sızdırmaz güneş panellerimizi, su-hava-nem-sıcaklık geçirmeyen, tüm hava koşullarına dayanıklı bir sistem halinde ürettik” diye konuştu.