ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, Türk bayrakları taşıyan gençlerle Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk koyan Kılıç, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: 

"Aziz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 97. yıl dönümünde huzurlarınızdayız. Samsun'dan yaktığınız kurtuluş meşalesiyle başlayan bağımsızlık mücadelesi, cennet vatanımızın dört bir yanına ulaşmış ve toprağımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır.

Toplumun temelini oluşturan ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir şekilde fikren, ruhen ve bedenen gelişmelerine önem veriyoruz. Ülkemizi, gençliğimizle beraber muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için gece, gündüz çalışmak ve yaktığınız bağımsızlık meşalesini, nesilden nesle aktarmak için müheyya nöbetteyiz.

İstiklal aşkımızı sınamaya çalışanlara, dün şanlı ecdadımızın verdiği cevabı bugün ve gelecekte nitelikli, girişimci, öz güveni yüksek ve medeniyetinin değerlerini savunmak adına cesur olan gençliğimiz, vermeye hazırdır. Gençliğimizin, birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet değerlerimizi muhafaza ederek 2023, 2053 ve 2071'e taşıyacaklarından emin olunuz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle zatıaliniz, silah arkadaşlarınız ve bu topraklardaki ebedi varlığımızı tescilleyen şehit ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun."

Kılıç, daha sonra kızı Ece ve gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anıtkabir'in dışında ve tören alanındaki yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti.