Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle Gaziantep'e giderek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptı. Yayın sırasında oluşan aksaklığı gidermeye çalışan İhlas Haber Ajansı (İHA) Gaziantep muhabiri Ahmet Demir'e tokat atan Muharrem Sarıkaya’nın o anki görüntüleri, tüm ülkede gündem oldu. Görüntülerin yayılmasının ardından da Muharrem Sarıkaya kimdir, kaç yaşında ve nereli? soruları yoğun şekilde araştırılmaya başlandı…

TOKAT OLAYI NASIL YAŞANDI?

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, Gaziantep'in kurtuluşunun 100. yılı sebebiyle şehre gitti. Sarıkaya, Gaziantep Panaroma Müzesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i konuk etti.

Canlı yayın esnasında ses problemi yaşanmasının ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) Gaziantep muhabiri Ahmet Demir ikilinin mikrofon bağlantısını kurmaya çalıştı. Bu esnada, Sarıkaya sinirlenerek İHA muhabiri Ahmet Demir’e tokat atarak itti.

UMED'den Muharrem Sarıkaya'ya sert tepki - MEDYA Haberleri

MUHARREM SARIKAYA KİMDİR?

Muharrem Sarıkaya 1961 yılında Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde dünyaya gelen gazeteci ve yazardır. Türkiye basınında uzun yıllardır görev yapan Sarıkaya, Habertürk gazetesi Ankara Temsilcisidir.

Habertürk gazetesinden daha önce uzun yıllar Hürriyet gazetesinde çalışan Sarıkaya, sonrasında Sabah gazetesi Ankara Temsilciliği'nde ve sonrasında yazar olarak 5 Nisan 2009 tarihine kadar görev yaptı.

Çiğdem Toker'in istifası ile boşalan Habertürk gazetesi, Habertürk TV ve Habertürk internet sitesinin Ankara Temsilciliği görevine 18 Haziran 2009 tarihinde getirilen Sarıkaya aynı zamanda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde Medya ve Uluslararası İlişkiler isimli dersi vermektedir.

OLAYIN ARDINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Muharrem Sarıkaya yaşanan tokat olayının ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada özür diledi. Sarıkaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yanını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum. Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir'den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayınz Orhan Akın'dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim."Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Mürdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum…"