İSTANBUL (AA) - Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan Hüseyin Bilge, sokak süpürürken yerde bulduğu 20 bin liralık çeki sahibine teslim etti. 

Başakşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başakşehir 4. Etap'da çalışırken yerde bulduğu çeki öncelikle amirlerine haberdar eden Bilge, ardından 20 bin lira tutarında ciro edilmiş çeki Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğünde sahibine verdi. Teslim sırasında Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hacı Dursun Ağaç da personelinin yanında yer aldı. 

Çeki sahibine teslim etmenin bir insanlık görevi olduğunu belirten temizlik görevlisi Hüseyin Bilge, "Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde süpürgeci olarak çalışıyorum. Başakşehir 4. Etap'ta sokağı süpürürken katlanmış halde çeki buldum. Müdürlüğüme götürdüm, teslim ettim. Helal olmayacak bir para, bu parayı yersem çoluğumdan çocuğumdan çıkar diye sahibine ulaştırmak istedim. Şimdi de İlçe Emniyet Müdürlüğünde sahibine teslim ettim" diye konuştu.

Çeki kaybettiğini fark etmediğini dile getiren Kemal Seyitoğlu ise onurlu ve duyarlı davranışından dolayı Bilge'ye teşekkür etti.

Seyitoğlu, "Böylesine duyarlı insanların olması bizleri çok mutlu ediyor. Allah bu güzel insanların sayısını çoğaltsın" dedi.