Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski Genel Başkanlarından Metin Türker, ölümünün 24. yılında mezarı başında anıldı.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997’de tedavi gördüğü Amerika’da hayatını kaybeden Türker için ölümünün 24. yılında Öğlebeli Mahallesi’ndeki anıt mezarı başında Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yaptığı konuşmada, Metin Türker’i her yıl kabri başında anmaktan şeref ve onur duyduklarını belirterek, “Metin abi kabrinde rahat uyusun. Onun evlatları, yetiştirdiği sendikacılar bize emanet ettiği Özçelik - İş ile Hak-İş’i en Türkiye’nin büyük konfederasyonu ve sendikası olması yolunda birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz” dedi.

Değirmenci, Türker’in unutulmaması için Hak-İş Konfederasyonunda bir eğitim salonuna isminin verildiğini aktardı.

Konuşmanın ardından Türker’in mezarına karanfil bırakılması sonrası program sona erdi.

Anma törenine, Türker’in yakınlarının yanı sıra, Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Çelik- İş Sendikası genel merkez yöneticileri, KARDEMİR AŞ. yetkilileri, Çelik-İş Sendikası Karabük Şube yöneticileri ve fabrika çalışanları katıldı.