Yunistan'ın Dedeağaç kentinde görevli polis memuru Valasoudis Manolis ve ismi açıklanmayan kız arkadaşı turistik amaçla Edirne'ye geldi.

Özel otomobili ile gezen çiftin, sınıra yakın olan Doyran köyü yakınlarında askeri yasak bölgeye girdiği gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alındığı ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldükleri bildirildi.

YURT DISI ÇIKIŞ YASAGI KONULARAK SERBEST BIRAKILDILAR

Edirne'ye kız arkadaşı Aheni Aohna ile birlikte turistik amaçlı gelen Yunanistan'ın Dedeağaç kenti Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru olan 41 yaşında ki Valasoudis Manolis , Doyran köyü yakınlarında aracı ile birlikte askeri yasak bölgeye girdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Edirne'de hareketli anlar: Yunan çift yasak bölgede basıldı! - Bursa  Hakimiyet

İl Jandarma Komutanlığı'nda soruşturmaları yürütülen polis memuru ve kız arkadaşı Edirne'de adliyeye sevk edilirken sonrasında ise savcılıktaki soruşturmaların ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Manolis ve Aohna, yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştır.

İkilinin üzerinde bulunan ve el konulan cep telefonları ile diğer materyallerin incelenmesinin sürdüğü belirtildi.

Yunan polis memuru Manolis'in ifadesinde İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıklarını belirterek, kız arkadaşı ile birlikte Edirne'de kent merkezine gelerek alışveriş yaptıklarını söyledi.

Alış verişin ardından dönüşe geçtikleri ve cep telefonundaki navigasyona İpsala yazdığını anlatan Manolis, önüne iki yol çıktığını ve kısa yolu tercih edince askerlerin durdurduğunu belirterek, "Navigasyon güzergahını takip ederken, sınıra yakın bir yerde askerler bizi durdurdu, pasaportlarımıza el koyarak, bizi jandarmaya götürdüler.

Edirne'de hareketli anlar: Yunan çift yasak bölgede basıldı! - Bursa  Hakimiyet

Çiftin "Biz sadece alışverişe gelmiştik başka bir amacımız yok dediği" öğrenildi.

Yunan polis memuru ve kız arkadaşı serbest bırakıldıktan sonra Yunanistan'ın Edirne Başkonsolosluğu görevlileri ile birlikte adliyeden ayrıldı.