Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özerenyangın bölgesine ilişkin sosyal medyada tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Özeren, evi yanan yurttaşlara TOKİ tarafından 20 yıl ödemeleri evler yapılacağını söylerken, “Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli, çok cüzi faizlerle istedikleri şekilde evler yapılacak. Yani ben şunu söylüyorum bunu söylemek belki pek doğru da değil ama evi eski olan vatandaşlar, 'Keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler” ifadesini kullandı.

​Özeren'in açıklamaları sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Özeren: Açıklamam yanlış anlaşıldı ve çarpıtıldı

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, sosyal medyada yer alan "Evi eski olan vatandaşlar, 'Keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler" açıklamasının yanlış anlaşıldığını söyledi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Başkan Özeren, şöyle dedi:

"Bugün tamamen iyi niyetimle yapmış olduğum açıklamanın yanlış anlaşılması bizleri derinden üzmüştür. Yaşanan olağanüstü afetten dolayı devletimizin bundan önce olduğu gibi evi yanan mağdur vatandaşların yanında olduğunu belirtmek istedim. Açıklamam yanlış anlaşıldı ve çarpıtıldı. Devletimiz şüphesiz tüm yaraları sararak mağduriyetleri giderecektir. Yangında zarar gören vatandaşlarımızın garantörü Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde devletimizdir. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun. Niyetim halistir ve devlet milletinin yanındadır."