Denizli'de Merkezefendi Belediyesi'nin Covid-19 sürecinde yoğun bir çalışma dönemi geçiren sağlık çalışanlarına ithafen inşa ettiği tematik Sağlık Parkı'nda yer alan heykellerin estetik ve mimari yapısı tartışmalara neden oldu.

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 2

Merkezefendi Belediyesi, corona virüs salgınında canı pahasına mücadele eden ve hayatını kaybeden sağlıkçılar için tematik sağlık parkı inşa etti.

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 3

Bahçelievler Mahallesi Gülistan Caddesi’nde 9 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan, içerisinde oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları ile jimnastik ve spor aletleri bulunan parka, sağlık personellerini simgeleyen heykeller de konuldu.

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 4

Kısa bir süre içerisinde açılması planlanan parktaki sağlık çalışanlarının simgeleyen heykeller tartışma konusu oldu.

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 5

"BU OBJELERİN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Heykelleri eleştiren Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, "Çocuklarımız, bu heykelleri görüp korkabilir" dedi.

Sağlık çalışanlarını yansıtan heykellerin mimari yapısını eleştiren Aki, "Bizlerin hayatını kurtarmak için en önde savaşan sağlık personellerimiz adına yapılan parkta onları onurlandırmak, bu mücadelelerini taçlandırmak için yapılan objeler hakkında çok tepki aldık. Objelerin buraya yakışmadığını düşünüyoruz. Henüz açılışı yapılmayan bu parkta bu objelerin kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 6

Aki, "Sağlık çalışanlarımızın şefkatini, onların duyarlılığını ve hizmet sevgisini yansıtan eserler olmadığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 7

‘SANAT ESERİ OLARAK GÖRÜLMEMELİ’

Denizli'de Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun ise, "Sağlık Parkı, sağlık çalışanlarına saygı için yapıldı. Objeler sağlık çalışanlarının dünyaya faydalarını göstermek için yapıldı. Objeleri belediyemizin personeli tasarladı. Sanat eseri olarak görülmemelidir. Sadece saygı amaçlı yapıldı. Burada kötü bir niyet yok ve aranmamalıdır" dedi.

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 8

Geçtiğimiz mayıs ayında da Diyarbakır'daki çevre düzenlemesi için yapılan alana kentle özdeşleşmiş olan karpuz içindeki bebek, kadayıf ustası, hasır bilezik, halay ekibi gibi figürlerin bulunduğu maketler yerleştirilmişti.

Heykeller eleştirilerin odağı olmuş ve daha sonra kaldırılmıştı. 

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 9

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 10

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 11

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 12

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 13

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 14

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 15

Denizli Sağlık Parkı heykellerini tartışıyor - 16