O gece korkmayanların filmi: BÖRÜ

15 Temmuz gecesini Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Özel Harekat Taarruz Timi’nin gözünden anlatan Börü isimli film vizyona girdi. Filmin yapımcısı Alper Çağlar ön hazırlık aşamasında, geceyi yaşayan gerçek kahramanlarla 42 saati bulan mülakatlar yaptığını, gerçek zırhlı araçlar kullanarak çekimleri gerçekleştirdiklerini anlatıyor.

Dağ serisiyle tanıdık onu. Önceki gün bir 15 Temmuz filmiyle seyirciyle buluştu Alper Çağlar. 15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı bombalandıktan sonra, gece boyunca mücadele eden, yaralarına, acılarına ve imkansızlıklara rağmen görevlerini yapan Polis Özel Harekat Taarruz Timi'nin hikayesini aktardı beyazperdeye. Çağlar'ın diğer filmlerinde olduğu gibi gerçeklik unsuru yine had safhada. Börü filminde yaşananların yüzde 90'ının gerçek olaylar olduğunun altını çiziyor yapımcı. Filmlerinin yönetmenliğini de yapan Çağlar bu kez koltuğu Cem Özüduru ile Can Emre'ye emanet etmiş. Ama filmin ön hazırlığından son dakikasına kadar her detayının içinde yer almış.

Şampiyon 1 milyon seyirciye aştı

Başrollerini Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah ve Fikret Kuşkan'ın paylaştığı 'Bizim İçin Şampiyon' adlı film, sinemaseverlerden yoğun ilgi gördü.Başrollerini Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah ve Fikret Kuşkan'ın paylaştığı "Bizim İçin Şampiyon" adlı film, sinemaseverlerden yoğun ilgi gördü.Dram türündeki film, bu seyirci oranıyla 2018 yılı film listesinde ise 14. sıraya yerleşti.Şampiyon vizyona girişinin üçüncü haftasında 27 Aralık'a kadar bir milyon 153 bin 771 kişi tarafından izlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle çekilen film, efsane şampiyon at Bold Pilot, ünlü jokey Halis Karataş ve hayatını kaybeden eşi Begüm Atman'ın hikayesini anlatıyor.Filmi izleyen müzisyen, yazar ve şair Tuna Kiremitçi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bizim İçin Şampiyon filmi iki insanla bir hayvanın hikayesini pek güzel anlatmış. İnsan doğa ilişkisine dair seyri zevkli bir yapım." değerlendirmesinde bulundu.Ünlü müzisyen Fazıl Say ise Instagram hesabından, "Çok çok güzel ve duygusal bir Türk yarış atı filmi. Tüm salon hüngür hüngür ağlıyordu." ifadelerini kulandı.