Türkiye’deki otomobil, motosiklet ve deniz motorları faaliyetlerini Doğan Holding çatısı altında birleştiren Suzuki, marin sektöründe hedef büyüttü. Deniz ve tekne tutkunlarının yakından tanıdığı Suzuki deniz motorları, yeni yapılanma ardından daha geniş kitleleye ulaşmayı hedefliyor. 2016 yılı içerisinde yüzde 20 büyüme hedefinde olan Suzuki Marin, ürün gamını da genişletiyor. Suzuki Marin bu alandaki ilk adımını da CNR Avrasya Boat Show’da Fuarı’nda atıyor. Japon endüstri devi Suzuki, fuarda kendi sınıfında bugüne kadar üretilmiş en hafif motorun Türkiye lansmanını gerçekleştirecek. 

Suzuki Marin, yeni yapılanma kapsamında yatırımlarını bayi ağına ve satış sonrası hizmetlere yoğunlaştırıyor. Suzuki’nin ürettiği deniz motorlarıyla teknelere hayat verdiğini söyleyen Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan, “Suzuki, üretim yaptığı her alanda olduğu gibi, deniz motorları konusunda da sahip olduğu üstün teknoloji ve inovatif özelliklerle, segmentinde fark yaratıyor. Otomotiv ve motosiklet sektörlerinin yanı sıra; deniz motorları sektörünün de öncü markalarından biri olan Suzuki’yi Türkiye’de hak ettiği noktaya taşımak için yeni bir süreci başlattık. Doğan Holding güvencesiyle artık Türkiye’de Suzuki Marin olarak, daha hızlı ve kolay yedek parça temini ile müşterilerimize benzersiz bir satış sonrası deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz. Fuarda sergilediğimiz yeni modellerle birlikte 2016 yılında yüzde 20 oranında büyümeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Sınıfının en sessizi fuar ile birlikte Türkiye’de satışa çıkacak
CNR’da düzenlen Avrasya Boat Show’da Fuarı’nda yeni ürün grubunun lansmanını yapacak olan Suzuki Marin, fuarda ayrıca 12 model sergileyecek. Güçleri 2.5 PS ile 300 PS arasında değişen ürün yelpazesinin tamamını deniz tutkunlarıyla buluşturacak olan Suzuki Marin, fuarla birlikte Türkiye’de satışa sunmaya başlayacağı DF 4A ve DF 6A ürün grubunun düşük ağırlığı, kolay çalıştırma özelliği ve sessizliği ile rekabette fark yaratmayı hedefliyor.

Suzuki standının öne çıkan bir diğer modelinin ise DF 15A-20A serisi olması bekleniyor. Yine kendi sınıfının en hafif ve en kompakt motoru olan DF 15A-20A, aynı zamanda 15-20 PS sınıfında ‘aküsüz yakıt enjeksiyon sistemine’ sahip ilk deniz motoru olma özelliği taşıyor. DF 15A-20A, Lean Burn Yakıt Tasarruf Sistemi, kolay çalıştırma özelliği, Anti Korozyon Sistemi ve düşük titreşim seviyesiyle de dikkat çekiyor.