Sol bacağı diz seviyesinden kesilen İngiliz turist, tatil için geldiği Fethiye ilçesinde protez bacağıyla bungee jumping yaptı.
Ülkesinde 3 ay önce geçirdiği trafik kazasında sol bacağı dizinden kesilen 46 yaşındaki David Sugden'a iki hafta önce protez bacak takıldı. Tedavisi tamamlanan Sugden, arkadaşlarıyla Fethiye'ye tatile geldi. Adrenalin tutkunu İngiliz turist, Ovacık Mahallesi'ndeki bungee jumping istasyonuna gitti.

- Esnek halat beline bağlandı

Esnek halat, tesis görevlisinin yardımıyla, yaklaşık 50 metre yükseklikteki platforma çıkarılan Sugden'ın bacağındaki protez nedeniyle beline bağlandı. Sugden, atlayışını aksiyon kamerası ile de görüntüledi.

David Sugden, atlayışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 ay önce motosikletiyle trafik kazası geçirdiğini ve sol bacağını kaybettiğini söyledi. İki hafta önce de protez bacak kullanmaya başladığını anlatan Sugden, "Protezime kısa sürede alıştım. Yapısı itibarıyla denize ve havuza girilebiliyor, sportif aktiviteler yapabiliyorum" dedi.

Sugden, adrenalin tutkusu nedeniyle bungee jumping yapmak istediğini ve bunu da protez bacağıyla başardığını sözlerine ekledi.