İSTANBUL (AA) - Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 3 bin metre su engelli yarışında bronz madalya kazanan milli atlet Özlem Kaya, Üsküdar Belediyesi tarafından ödüllendirildi. 

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen şampiyonada yarışı 9.35.05'lik derecesiyle üçüncü sırada bitiren ve bronz madalya kazanan Üsküdar Belediyesporlu atlet Özlem Kaya, antrenörü Aytaç Özbakır ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i makamında ziyaret etti.

Başkan Türkmen, elde ettiği başarı nedeniyle milli sporcuya bir kese altın ve 35 bin lira para ödülü verdi. 

Milli sporcu Özlem, ziyarette yaptığı açıklamada, şampiyonada birinciliği hedeflediklerini ancak bronz madalya ile yetinmek zorunda kaldığını belirterek, "Şampiyonaya iyi hazırlandık ve madalya ile dönmeyi başardık. Bundan sonraki hedefimiz 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanarak bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı okutmak." diye konuştu. 

Başkan Türkmen de Üsküdar Belediyesporlu Özlem'in başarısı ile gururlandıklarını ifade ederek, "Yeni belediye binamıza çok güzel bir başlangıç yaptık. Sporcumuzun başarısından dolayı gurur duyduk. Hem kendisini hem de antrenörünü kutluyorum. Özlem Kaya'ya olimpiyatlarda başarılar diyoruz ve madalya ile dönmesini arzu ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Milli sporcunun antrenörü Aytaç Özbakır da önlerinde olimpiyatlar olduğunu hatırlatarak, en iyi şekilde hazırlanıp 2016 Rio'dan madalya ile dönmek istediklerini söyledi.