Uşak Belediyesi genç nesillerde çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla kentteki eğitim kurumlarına yönelik “Atık Pil Toplama Yarışması” düzenledi. Yarışma sonucunda dereceye giren Uşak Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerine belediye tarafından bisiklet hediye edildi

Çevre bilincine sahip bir nesil yetişmesi adına çeşitli çalışmalar yapan Uşak Belediyesi, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı kapsamında kentteki eğitim kurumlarına yönelik “Atık Pil Toplama” yarışması düzenledi. Yarışmada 500 kg atık pil toplayarak üçüncü olan Uşak Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nun öğrencilerine, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal tarafından bisiklet hediye edildi. Her yıl yapılan “Atık Pil Toplama Yarışması” kapsamında bu yıl il genelinde 3 bin 655 kilogram atık pil toplandı.

Gençlerin duyarlılığına dikkat çeken ve elde edilen neticeden memnun olduklarını belirten Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, “Her sene yılbaşında bu yarışmayı başlatıyoruz. Uşak’ta 3 bin 560 civarında atık pil toplandı. Gazi Mustafa Kemal okulumuz da 500 kilogram pil toplayarak üçüncü oldu. Bizler de çocuklarımıza hediye olarak bisikletlerini getirdik. Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın çevre konusundaki hassasiyetleri şehrimizde meyvelerini veriyor.” dedi. Temiz bir gelecek için geri dönüşüme yönelik miniklerin bilinçlendirildiğini paylaşan Ünal, bu tarz projelerin hız kazandığını belirtti.

Uşak’ta 20 bin metrekare alana yeni bir park müjdesi

Gerçekleştirdiği çevreci çalışmalarla şehrin çehresini değiştiren Uşak Belediyesi, “Yeşil Uşak seferberliği” kapsamında, Dikilitaş Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik bir park yapacak. İl Özel İdaresi’nin arkasında yapım çalışması başlayan yeni parkta halkın hizmetine yönelik yapılacak çocuk oyun grupları, bayanlar için jimnastik aletleri, yürüyüş parkurları ve oturma bankları gibi sosyal alanların bir ay içerisinde bitmesi planlanıyor.

**Av. Nurullah CAHAN hakkında:

Uşak Merkez Karaağaç Mahallesi nüfusuna kayıtlı olup 1973 yılında doğdu. İlköğretimini Uşak Ergenekon İlköğretim Okulunda, orta ve lise öğrenimini Uşak İmam Hatip Lisesinde okudu.1991 yılında Uşak İmam Hatip Lisesini dereceyle bitirdi. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Askerliğini Erzincan 3. Ordu Komutanlığında 257. kısa dönem olarak yaptı.1999 yılında Uşak’ta serbest avukat olarak çalışmaya başladı ve aynı yıl Merkez Çınarcık Köyünden olan İngilizce Öğretmeni Halime Hanım ile evlendi. 2001 yılında Ak Parti Uşak Merkez İlçe Gençlik Kolları Kurucu Başkanı olarak siyasi hayatına başladı.2004 yılına kadar Ak Parti Uşak Merkez İlçe Teşkilatında görev yaptı.

2004 mahalli seçimlerinde Ak Parti’den Uşak Belediye Meclis Üyeliğine seçilerek 31 yaşında Uşak Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanı oldu.2009 mahalli seçimlerinde tekrar Ak Parti’den Uşak Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. 2004-2014 yılları arasında Uşak Belediye Ak Parti Grup Başkanlığı, Encümenlik, Plan-Bütçe Komisyonu Başkanlığı ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı olan Nurullah Cahan, evli ve iki çocuk babası olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.