Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri geniş katılımlı kortej yürüyüşü ile başladı. 
Yürüyüşe İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, bazı CHP'li milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri vatandaşlar ile şenlik kapsamında düzenlenecek Optimist Yelken Yarışları'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen yabancı çocuklar da katıldı.

Vali Toprak, halk oyunları gösterileriyle başlayan açılış töreninde yaptığı konuşmada, üretimin canlandırılması için verilen desteklerin büyük önem taşıdığını belirterek, "Yerelden anlaşmalı üretim modeli ne kadar kaynak alırsa o kadar iyi olacaktır. İzmir Büyükşehir ve Urla belediye başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

-  Kocaoğlu: "Önce kalkınma"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmasında, festivalin Urla ve Yarımada'nın tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi. 

İZKA ile Yarımada Stratejik Planı hazırlandığını hatırlatan Kocaoğlu, "Şimdi bunu uyguluyoruz. Ardından Bakırçay ve Gediz stratejik planlarını hayata geçireceğiz. Yerel yönetimler, aynı zamanda kentlerinin, bölgelerinin kalkınmasından da sorumlu olacak. 11 yıldır uğraş verdiğimiz ve yerelde kalkınma amaçlı projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. İzmir'in kalkınması için çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'de en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Kenetlenip birlikte yaşamak zorunda olduğumuzun bir kez daha altını çiziyorum. Ülkelerin kendi vatandaşlarından başka dostu yoktur. Bu ekonomik krizden, bunalımdan ancak birlik ve beraberlik ve gayreti içinde kurtulabilir, akan kanı, şehit haberlerini ancak böyle durdurabiliriz. Başka yolu yoktur. Buradan 'barışa, barışa, barışa' diyorum."

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da şenlik ile üreticiye katkı sağlamayı hedeflediklerini, organizasyonun ilçe ekonomisine can suyu olacağını belirtti. 

Konuşmaların ardından Vali Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, şenlik alanını gezdi, üreticilerle bir araya geldi. 

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri 16 Ağustos tarihine kadar sürecek.