Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı'na katılmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi ve beraberindeki heyet onuruna resepsiyon verdi.
Büyükelçilik rezidansında gerçekleştirilen resepsiyona, İngiltere Genelkurmay 2. Başkanı Sir Stuart Peach, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Türk ve İngiliz savunma sanayii temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Bilgiç, resepsiyonda yaptığı konuşmada, İngiltere ile Türkiye arasındaki askeri ve savunma ilişkilerinin daha da güçlenmesini görmenin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Savunma kapasitesinin geliştirilmesi Türkiye'nin önceliklerinden biri. Türkiye, ithalata bağımlılığını azaltmayı ve savunma endüstrisindeki ihracat pazarını geliştirmeyi amaçlıyor" dedi.

Türkiye'nin hızla büyüyen bir savunma endüstrisi olduğunu kaydeden Abdurrahman Bilgiç, küresel bir oyuncu haline gelen Türkiye'nin ihracatının 1,5 milyar doları aştığını söyledi. 

Bilgiç, yerli savunma ürünleriyle uluslararası arenada dikkati çekmeye başlayan Türkiye ile İngiltere'nin savunma sektöründe iyi bir partner olacağını da dile getirdi.

Büyükelçi Bilgiç'e misafirperverliği için teşekkür eden Celal Sami Tüfekçi de "İngiliz ve Türk savunma sektöründeki işbirliğinin gelecek yıllarda artmasını umuyorum. Türk savunma şirketleri son 10 yılda büyük gelişme kaydetti. Daha yapılması gereken şeyler var, ancak İngiltere gibi ülkelerle işbirliğine giderek daha iyi sonuçlar almayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.