ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ülke genelinde elektrik kesintilerinin giderilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "İstanbul'da yüzde 90'lar seviyesine geldik. Çok büyük bir problem kalmayacak" dedi.

Yıldız, Slovakya'daki temasları sırasında, Türkiye'deki elektrik kesintilerine ilişkin soruları yanıtladı. Ankara'da elektrik kesintisine ilişkin problemlerin devam ettiğini ifade eden Yıldız,  "Ankara'da problemlerimiz var. Onu da inşallah önümüzdeki saatlerde çözmeye gayret ediyor ve çalışıyoruz" diye konuştu. Gölbaşı'nda bulunan merkezden ülke genelindeki kesintilerin giderilmeye çalışıldığını anlatan Yıldız, "Şu anda Trakya'da, Karadeniz'de, Doğu Anadolu'da problemli yerimiz pek kalmadı. İzmir'de frekansların senkron hale gelmesiyle alakalı bir sıkıntı var. Arkadaşlarımız onu aşmaya çalışıyorlar. İstanbul'da şu anda yüzde 90'lar seviyesine geldik. Çok büyük bir problem kalmayacak inşallah" değerlendirmesinde bulundu.

Kesintilerin nedeninin henüz tespit edilemediğini belirten Yıldız, "Teknik bir gerekçe ile mi yoksa üzerine bir manipülasyon, bir oynanama mı oldu, işletme hatasından mı kaynaklandı yoksa siber bir yapıdan mı kaynaklanıyor. Şu anda söylemek için erken. Birçok birim itibarıyla buna bakıyoruz. Bunlar da ihtimal dışında değil diyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintisi ile İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde savcının rehin alınması arasında bağlantı kurmanın gerçekçi olmadığını vurgulayan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu konuda elimizde kesin bir delil yok. Yani adliyedeki bu vakayla bağlantı kurmak şu anda bizim için çok gerçekçi görünmüyor. Bunla alakalı elimizde bir verinin, bir donenin olması lazım. Ama dediğim gibi bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz."