Türkiye’nin önde gelen sektörleri arasında başı çeken turizmin başkenti Akdeniz Bölgesi’nde sezon açılırken, Akdeniz Elektrik Dağıtım şirketi bölgede özellikle turizm tesislerine kesintisiz enerji sağlamak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bölgede özellikle turistik aktivitelerin artmasıyla kesintisiz enerji için bakım-onarım faaliyetlerini sürdüren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Batı Bölge Müdürlüğü, sezon açılmadan dağıtım merkezleri ve enerji nakil hatlarının saha çalışmalarını tamamladı. Yapılan yatırımlarla birlikte anlık kesintilere karşı 64 mahallede kapsamlı bakım-onarım çalışması başlayacak.

Akdeniz Bölgesi’nin Batı kısmında yer alan Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Kalkan, Elmalı ve Korkuteli işletmelerinde yaklaşık 9 bin 250 kilometrekarelik alanda faaliyet gösteren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Batı Bölge Müdürlüğü, 227 bin müşterisine kesintisiz enerji temin ediyor.

‘KAPSAMLI BAKIM ÇALIŞMASIYLA ARIZA SAYILARI DAHA DA DÜŞECEK’

Şu ana kadar yapılan bakımlarla 2015 yılının ilk 4 ayı rakamlarına göre arıza sayılarının %38 oranında azaldığını kaydeden Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Batı Bölge Müdürü Ömer Tokman, Haziran ortasında başlayacak kapsamlı bakım çalışmasıyla bu oranın daha da artacağını belirtti. Ömer Tokman, “Arıza sayı ve sürelerinde daha küçük rakamları hedeflediğimiz için şebeke yenileme yatırımlarına ve planlı - periyodik bakım çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz. Saha çalışanlarımıza teknik ve kişisel eğitimler düzenleyerek çalışanlarımızın yetkinliğini ve donanımını artırıyoruz. Çünkü personelimiz bizim aynamız, müşterilerimize onlar sayesinde ulaşıyoruz” diye konuştu.

Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 8 işletme sahasında arıza sayı / süre istatistikleri üzerinden belirlenen 8’er mahalle olmak üzere toplam 64 mahallede 40 personelle kapsamlı bakım onarım çalışmaları Haziran sonunda başlayacak.