Seçim bölgesi olan Karabük'ün kuruluş yıldönümü üzerine söz alan AK Parti'li Osman Kahveci, ülkenin en önemli ağır sanayi merkezi olan Karabük'ün hızlı bir göçle şehirleştiğini ifade etti. Kahveci, şehirleşme ve sanayileşmenin birlikte kurulduğu nadir kentlerden olan Karabük'ün, demir çelik üretiminin de merkezi haline geldiğini kaydetti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Alparslan Türkeş'in 18. ölüm yıl dönümü dolayısıyla söz aldı.

Türkeş'in devlet anlayışının temelinde, toplumun tamamını milletin temsil ettiği olduğunu, onun bu anlayışa "milli demokrasi" dediğini belirten Vural, "Milli bütünleşme ve milli demokrasi ülküsünü savunmuştur. Alpaslan Türkeş, Türk milletinin kader çizgisini daima demokratik sistemde görmüştür. Demokrasi dışına çıkan her türlü eylem, talep ve düzenlemenin, milletin hürriyetine kasıt olduğuna işaret eder. Bunun için, ona göre en kötü demokrasi, en iyi darbe ve diktatörlükten daha iyidir" diye konuştu.

Elektrik kesintilerine ilişkin söz alan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın elektrik kesintilerine ilişkin, "Teşhisi koyduk, gerekçeyi araştırıyoruz" gibi "garip" bir açıklama yaptığını ileri sürdü. Yıldız'ın görevinden istifa etmesi gerektiğini savunan Yıldız, "Bu kadar başarısızlık olmaz. Enerjide üretim eksikliği yok, yönetim ve irade eksikliği var" dedi.