TAV Havalimanları iştiraki TAV İşletme Hizmetleri, Kuzey Avrupa’nın önde gelen bağlantı merkezlerinden Riga Havalimanı’nda özel yolcu salonlarını portföyüne ekledi. TAV, havalimanında bulunan toplam 540 metrekarelik iki özel yolcu salonunu 2020 yılına kadar işletecek. Nisan ayı itibariyle operasyona başlayan TAV İşletme Hizmetleri, salonları yenileyerek sahip olduğu bilgi birikimi ve hizmet kalitesini Riga’ya taşıyacak.

TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Bora İşbulan, “Türkiye’de edindiği bilgi birikimiyle yurtdışında da hızla büyüyen TAV İşletme Hizmetleri, özel yolcu salonu işletmeciliğinde hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıldan itibaren Almanya, Umman ve Tunus’ta art arda kazandığımız ihalelerle TAV dışında da hızlı bir büyüme ivmesi yakaladık. Riga da bu zincire eklenen son halka oldu. Air Baltic’in ana üssü olarak Kuzey Avrupa’nın başlıca bağlantı merkezi haline gelen Riga Havalimanı’ndaki özel yolcu salonlarını hızlı bir şekilde yenileyerek yolcularımızı TAV’ın ayrıcalıklarıyla buluşturmaya başladık. Bu sayede artık sekiz ülkede 17 havalimanında 30 yolcu salonuna ulaştık. Önümüzdeki dönemde hedef bölgemiz olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında  fırsatları kovalamaya devam edeceğiz” dedi.

Riga Havalimanı 2014’te yaklaşık 4,8 milyon yolcuya hizmet verdi. TAV İşletme Hizmetleri, “primeclass” markasıyla sekiz ülkede 17 havalimanında işlettiği 30 özel yolcu salonunda yılda yaklaşık 2,1 milyon yolcuya hizmet sunuyor.