Mimar Sinan'ın talebesi Mimar Hayrettin tarafından 1566 yılında inşa edilen tarihi köprüde düzenlenen yarışlara 53 sporcu katıldı. Ülkenin farklı şehirlerinden gelen vatandaşlar ve yabancı turistler de yarışmayı yakından takip etti.

Binlerce kişinin takip ettiği yarışlar, "baş üstü" ve "ayak üstü" olmak üzere iki dalda yapıldı. Baş üstü dalında birinciliği elde eden Lorens Listo, dokuzuncu şampiyonluğunu kazandı. Kemal Fazliç 2'nci, Vedad Başiç ise 3'üncü oldu. Ayak üstü atlama disiplininde ise birinciliği, bu yıl yarışlara ilk kez katılan Adis Boşkailo kazandı. İgor Kaziç 2'nci ve Admir Deliç 3'üncü sırayı aldı. Bu yılki yarışlara katılan en genç isim 15 yaşındaki Ahmed Seydoviç oldu.

Mostar Köprüsü'nden atlama geleneği
Mimar Hayrettin tarafından 1566 yılında inşa edilen tarihi köprüde, yapıldığı yıldan itibaren aralıksız düzenlenen yarışmada, her yıl  farklı ülkelerden onlarca sporcu mücadele ediyor.

Mostar'a adını veren ve asırlar boyunca Bosna'da hoşgörü ve kültürel çeşitliliğin sembolü olan tarihi köprü, Hırvat birliklerinin tank atışlarına dayanamayarak 9 Kasım 1993 tarihinde Neretva Nehri'nin sularına gömüldü.

Mostarlılar, köprünün yıkılmasına ve savaş şartlarına rağmen köprüden atlama geleneğini sürdürdü. Türkiye'nin girişimleriyle aslına uygun olarak 2004 yılında yeniden inşa edilen Mostar Köprüsü'ndeki atlama yarışlarına Evliya Çelebi de Seyahatnamesi'nde yer veriyor.