DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da, Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir için tören düzenlendi.
Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehit Özdemir'in Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka taşındı. Şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Bölge Jandarma Komutanlığında görevli Üsteğmen Burak Tunç Bilek, törende yaptığı konuşmada, Özdemir'in dün akşam Sur'da emniyet personeli ile ortak düzenlenen operasyonda şehit düştüğünü söyledi.

Son dönemde teröristlerin güven ortamını bozmaya çalışarak halk üzerinde korku oluşturmak için yöntem ve hedeflerini saptırdığını kaydeden Bilek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde teröristler yaptıkları bu kalleşliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek için görevlerimizi artan bir inançla azim ve kararlılıkla devam ettireceğiz" dedi.

Daha sonra şehidin cenazesi memleketi Ordu'ya uğurlandı.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Diyarbakır Asker Hastanesi Baştabibi Tabip Albay Doç. Dr. Salim Özenç ile bazı kurum temsilcileri katıldı.