SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - Süper Lig'de 11 sezon mücadele eden ve 2015-2016 sezonun ardından PTT 1. Lig'e düşen Sivasspor, yeniden Süper Lig'e yükselmenin hesaplarını yapıyor.  Yeni sezonda hedefini Süper Lig olarak belirleyen kırmızı-beyazlı ekip, teknik direktörü Osman Özköylü yönetiminde hazırlıklarını sürdürüyor. Şu ana kadar kadrosuna 7 futbolcu katan ve geçen sezonki iskelet kadrosunu büyük oranda koruyan Sivasspor, ikinci etap kampını Sivas'ta tamamladıktan sonra hazırlıklarına Ankara Kızılcahamam'da devam edecek. Sivasspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların gayet iyi gittiğini söyledi. İkinci etap çalışmaları kapsamında tempoyu biraz daha yükselttiklerini belirten Özköylü, futbolcuların durumlarının çok iyi olduğunu ve keyifli antrenmanlar yaptıklarını ifade etti. Takımdan istediği verimi alabilmenin mutluluğunu yaşadığını aktaran Özköylü, "Herkes çok gayretli ve iştahlı, bu da bizi çok mutlu ediyor. Sahada yaptığınız işin keyfini almak bir insan için çok önemlidir, biz de bunun keyfini yaşıyoruz. İnşallah bunu sürdüreceğiz." diye konuştu. Çalışma ve üretme zamanı olduğunu dile getiren Özköylü, sezon içerisinde bunun mükafatını almayı arzuladıklarını belirtti.

"Hedefimiz tabii ki Süper Lig'e geri dönmek"
Sivasspor'un, uzun yıllar mücadele ettiği Süper Lig'in çok önemli kulüplerinden birisi olduğunu ifade eden Özköylü, şöyle konuştu:
"Sivasspor'un bir alt lige düşmüş olması sadece kendi camiasında değil, Türkiye'de bir hayal kırıklığı oluşturdu. Çünkü herkes Sivasspor'un ismini Süper Lig'de duymaya alışmıştı. Kulüp yapısı olarak, yönetimsel anlayış olarak, kurumsallaşma anlamında Türkiye'nin önde gelen sayılabilir kulüplerinden bir tanesi. Ama tabii ki kulüp bugün buradaysa buradan da çıkarılması gereken dersler var. Bu anlamda biz de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu ligi bilen, tanıyan, bu ligde daha önce çalıştığımız kulüplerde başarılı olmuş bir teknik ekip olarak Sivasspor'a katkı yapmaya çalışacağız. Sivasspor'un da bize çok katkısı olacak, buna inanıyoruz.

Geçen seneden kalan takımın yüzde 70'i korundu, bu da bizim için büyük bir avantaj. Çünkü birbirini tanıyan bir oyuncu grubumuz var. Bunun yanına ilave gelen çok kaliteli oyuncular var. Onların da bize vereceği katkıyla beraber gerçekten çok iyi bir takım olacağız. Hedefimiz tabii ki Süper Lig'e geri dönmek."

Transfer çalışmaları

İç transfer çalışmalarının tamamlanmasının ardından dış transferde 1 veya 2 futbolcuyu daha kadroya katmak istediklerini anlatan Özköylü, kırmızı-beyazlı ekibe istedikleri transferleri yaptıklarını dile getirdi. Özköylü, takım içerisindeki performans durumuna veya doğabilecek ihtiyaca göre transfer çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı. Sivasspor'un 2015-2016 sezonunu kötü geçirdiğini ve bunun taraftara hayal kırıklığı yaşattığını ifade eden Özköylü, "Büyük hedefleri olan, tekrar Süper Lig'e dönmek isteyen, güçlü kadrosuyla, oynayacağı iyi futbolla beraber taraftarını mutlu edecek bir Sivasspor olacak." şeklinde konuştu. 

Taraftarın vereceği katkı ve motivasyonun çok önemli olduğunu belirten Osman Özköylü, yeni stat, yeni bir heyecan ve yeni bir takımla her şeyin iyi olacağını söyledi. 

Sivasspor'un ekonomik ve kurumsal anlamda iyi idare edildiğine ve istikrarlı bir yönetime sahip olduğuna dikkati çeken Özköylü, bu durumun kendilerine bir avantaj sağlayacağını sözlerine ekledi.