MBOUR (AA) - CEMİL ÖKSÜZ - Senegal'in başkenti Dakar'a 65 kilometre uzaklıkta yer alan Bandia Vahşi Yaşam Parkı'nda Afrika'ya özgü hayvan rezervinin örnekleri görülebiliyor. 

Yaklaşık 25 yıl önce 3 bin 500 hektar büyüklüğünde bir alan üzerine kurulan parkta gergedan, zürafa, zebra, Afrika geyiği, boğa antilopu, ceylan, maymun ve devekuşu gibi hayvanlar yaşıyor. Parkın içindeki bir gölde ise timsahlar ve kaplumbağalar bulunuyor. 100'den fazla kuş çeşidinin de hayatını sürdürdüğü parkta Afrika kültüründe kutsal sayılan asırlık baobab ağaçları da ziyaretçileri karşılıyor.

Rehber eşliğinde gezi  

Parka gelen yerli ve yabancı doğaseverler özel eğitimli rehberler eşliğinde vahşi hayvanların doğadaki hayatına şahitlik edebiliyor. Bandia Vahşi Yaşam Parkı'na sadece belirli şartları taşıyan araçların girmesine izin verilirken, rehberler ziyaretçilere gezi boyunca sık sık etrafa karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunuyor. 

Fotoğraf tutkunları için zengin bir görsel şölen sunan parkta konaklamak isteyenler için de Afrika'nın geleneksel kültürüne uygun şekilde inşa edilen evler ve restaurantlar hizmet veriyor. 12 yaşından küçük çocukların yüzde 50 indirimli girebildiği alana, yetişkinler ise rehberler eşliğinde 11 ya da 25 kişilik gruplar halinde 60 ila 90 avro karşılığında kabul ediliyor. Ayrıca Dakar'daki bazı oteller de talepler doğrultusunda gezginleri gruplar halinde parka götürüyor.