Anamur Orman İşletme Müdürlüğü, Anamur T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda, Evciler Mahallesi'nde, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Ormanı oluşturularak 400 fidan dikildi.
Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, fidan dikim töreninde, hem vatan toprağını yeşillendireceklerini hem de terör olayında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anısına hatıra ormanı inşa edeceklerini belirtti. 

Türkiye'nin uzun süredir terörle mücadele ettiğini vurgulayan Cantürk, "Amacımız, terör belasının ülkemizden kalkması, yok olması. İnsanların daha huzurlu olması ve geleceğe daha güvenli bakması için gayret ediyoruz. İnşallah bu, son terör olayı olur" dedi.

Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel de yargı mensupları olarak sadece adalet ve hukukun üstünlüğü için mücadele ettiklerini, bunun da her zaman böyle bilinmesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan olayın, kendilerini yıldıramayacağına dikkati çeken Temel, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki hukukun üstünlüğüne olan inançlarının artarak devam edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu.