Çınar ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar için İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.
Hastane morgundan alınan Uyar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracına konularak konvoy eşliğinde Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğünün bahçesine getirildi.

Meslektaşlarının omuzlarına alınan şehidin cenazesi, katafalka konuldu. Törende Uyar için dua edildi, şehidin babası Hüseyin, annesi Meryem ve hamile polis memuru eşi Nedime Uyar, gözyaşlarına hakim olamadı. 

Vali Hüseyin Aksoy, törende, güvenlik birimlerinin alçakça saldırının faillerini yakalayıp, yargı önüne çıkaracağını söyledi. 

Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör eylemlerinin son günlerde arttığına dikkati çeken Aksoy, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu tavır, bundan sonra da büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Milletimizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzur ve güvenliği için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bütün birimlerimiz büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürecektir."

İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü de saldırıyla ilgili 13 şüphelinin gözaltına alındığını anlattı.

Uyar'ın çay ocağı önünde aracından inerek soru soran vatandaşlara yanıt verdiği esnada saldırıya uğradığını belirten Böğürcü, saldırının, milletle devletin kucaklaşmasını çekemeyen hainler tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı. 

Böğürcü, "Hainler her zaman yaptıkları gibi kalleşçe, arkalarından araçla yaklaşarak uzun namlulu silahlarla saldırı yapmışlardır" dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü: "Görevimin başındayım"

Bazı internet sitelerinde görevden alındığı iddiasına ilişkin haberlere de değinen Böğürcü, "Görevimin başındayım, görev verildiği gibi alınır da. Moralimizi bozmaya, sinirlendirip hata yaptırmaya çalışan bu tip haberler mücadelemizden, azmimizden herhangi bir şey eksiltmeyecektir. İçinde bulunduğumuz zor bir dönem" diye konuştu.

Törenin ardından şehidin naaşı, memleketi Manisa'ya gönderildi.