Şanlıurfa'da 40 dereceyi bulan sıcaklığın altında çalışan ve çoğu kadınlardan oluşan tarım işçileri, günde 50 lira kazanıyor. Günde öğle arası ile birlikte toplam 9 saat çalışan işçiler, kazandıkları para ile aile bütçelerine katkı sunuyor. İsot tarlalarında çapa yapıp zararlı otları temizleyen işçiler, işin zor yanları olduğu gibi güzel yanları da olduğunu söyledi. Şu ana kadar tarlada çalışan kimsenin korona virüse yakalanmadığı söyleyen işçiler, insanlardan uzak, doğanın içinde günlerinin geçtiğini belirtti.

Şapka takarak sıcak ve güneşten korunmaya çalıştıklarını söyleyen tarım işçisi Hatice Dağ, “Burada isot çapasını yaparak 4 tane çocuğum var, onlara bakıyorum. İyi, kötü geçiyor. Ailemize, çocuklarımıza katkıda bulunuyoruz. Zorlukları da var bu işin çünkü 40 derece sıcağın altında çalışıyoruz. Sabah saat 08.00'da gelip akşam saat 05.00'e kadar çalışıyoruz. Tabiki iyi yanları da var. Biber tarlasında otları temizliyoruz, toprağı çekiyoruz. Günümüz böyle geçiyoruz. Çalışmaya mecburuz. Günlük 50 lira kazanıyoruz. Toprağın içinde, yeşilliklerin içinde korana virüsü görmedik çok şükür çünkü herkesten uzak bir yaşam sürüyoruz” dedi.

"Birbirimize yardımcı oluyoruz"

İşçilerle birlikte çalışan tarladaki ürünlerin sahibi Yasemin Ekmen, “Tarlamda kendi ekimimi yapıyorum. İsot ekmişiz, diğer sebzeleri ekmişiz. Çalışanlarımla birlikte ben de çalışıyorum. Burada kadınlar evde boş oturacağına onlara iş imkanı sağlıyorum. Onlarla birlikte çalışıyorum. Aile ekonomilerine katkıda bulunuyorum. Birbirimize destek oluyoruz. Tabiki çok zor şartlarda çalışıyoruz. Güneşin en az 40 derece. Çok zor yönleri var ama çok güzel yönleri de var. Koronadan uzaktayız. Burada herhangi bir vakaya da rastlamadık. Biberlerimizi ektik, şu anda onların çapasını yapıyoruz. Zararlı bitkileri temizliyoruz” ifadelerini kullandı.