stanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın “İstanbul Aydın Üniversitesi olarak sağlık devi niteliğinde adlandırılabilecek komplekslerimizi kurarken Türkiye’nin en iyisi olmayı kendimize hedef koyduk. Bu hedef doğrultusunda açılacak olan Tıp Fakültemizde Türkiye’nin en seçkin akademik kadrosuyla eğitim verileceği gibi topluma genel sağlık hizmeti de sunacağız” ifadelerini kullandı.

“Vakıf Üniversitelerinin son yıllarda artış göstermesi ile eğitim sektöründe de bir rekabet ortamı elbette doğmuştur ancak başarılıysanız ve doğru işler yapıyorsanız tercih edilirliğiniz önlenemez. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin 7 yıl üst üste en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olması tesadüf değil yapılan yatırımların ve sarf edilen emeğin karşılığıdır” diyen Dr. Mustafa Aydın, “Biz Tıp Fakültemizi açmadan önce, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulumuz, Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Diş Hekimliği Fakültemiz ve Sağlık Bilimlerinde kurduğumuz laboratuvar komplekslerimizle ciddi bir alt yapı zaten oluşturduk. Sağlık Bilimleri Fakültemizle, Fizyoterapi, Odyoloji ve Hemşirelik gibi alanlarda son teknolojiye sahip laboratuvarlarımızda öğrencilerimize eğitimler verdiğimiz gibi bu alt yapımızı toplumun hizmetine de sunuyoruz. Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulumuzda şu an 20 farklı bölümde eğitim olanağı sağlıyoruz. Diş Hekimliği Fakültemizle Florya ve Bahçelievler’de seçkin akademisyen kadromuzla topluma SGK anlaşmalı olarak ağız ve diş sağlığı hizmeti veriyoruz. Diş Hekimliği Fakültesinde okuyan bir öğrenci hasta üzerinde diş tedavi uygulamasına geçmeden önce fantom denilen robot kafalarla diş tedavilerini öğreniyor. Bu eğitimler sırasında “bir öğrenciye bir akademisyen” olarak gerçekleştirdiğimiz uygulamalarımızla bire bir eğitime olanak sağlıyoruz” şeklinde konuştur. 

Dr. Mustafa Aydın bu çalışmalarını önümüzdeki yıldan itibaren Tıp Fakültesi ile taçlandıracaklarını söylerken “Bugüne kadar hiçbir teknolojik yatırımdan kaçınmadan, Türkiye’nin en iyi akademisyenlerini bünyemize katarak ilerleyip vakıf üniversiteleri arasında Türkiye’nin en iyisi olmayı başardık. Tıp Fakültemizin projesi de bu doğrultuda ilerlemektedir” dedi.  “Yaklaşık 75 milyar dolar yatırım maliyeti ile hayata geçirilmekte olan, akıllı bina olarak tasarlanmış 100 adet muayene odası ile toplamda 250 yatak sayısı bulunan ve 55 bin metre karelik alana inşa edilen Tıp Fakültemiz, vakıf üniversiteleri arasında Türkiye’nin en büyüğü olma yolunda öğrencilerimiz ve hastalarımıza hizmet sunmaya hazırlanmaktadır” diyen Dr. Mustafa Aydın, sağlık alanında yapılan dev yatırımın da müjdesini vermiş oldu.