"Durdurmak çare değil"
Son dönemde ekonomi çevrelerinde yaşanan durağanlık karşısında çok sayıda marka değerin basın organlarında devam eden reklamlarını sonlandırması üzerine Gaziantep Medya Platformu;GAMEP Başkanı Nazmi Özkoyuncu, önemli açıklamalarda bulundu. 
Özkoyuncu, “Masrafları kısmak için reklamları durdurmak; zaman tasarrufu yapmak için saati durdurmaya benzer’’. Küresel dalgalanmaların olumsuz yansımalarıyla ülkemizde hatta şehrimizde de markalarımızın ilk harcamalarını reklamları durdurarak kesintiye uğrattıklarını görüyoruz. Aslolan tabiiki tedbir almaktır, belli harcamaları kısmaktır, ama markaların nefes aldığı mecra da medyadır!  Bunu asla unutmayın” diye konuştu. 

"Olumsuzluklar karşısında ‘kaptan’ olunmalı"
 “Siyaset, ekonomi, kültürel değişimler ve savaşlar, çevremizi sarsa bile, olumsuzluklarla yaşamayı öğrenmek ve gemimizi o fırtınalı dalgalarda yüzdürmekte o kadar doğal ve bizi kriz yönetmede kaptan yapacak süreçtir. Tavsiyemiz her yıl olağan şekilde bu aylarda daralan ekonominin genelde küresel dalgalanmaların yansıması olduğu bilinciyle dikkatli hareket etmeleri ama ümit var olmaları gerektiğidir. Sakın unutmayın, Siz neye inanıyorsanız; ekibiniz ona inanır. Uykuya daldığınızda bile kalp atışı durmaz ancak belli oranda hızı düşer nefes aralığı düşer ama durduğunu kimse görmemiştir. Bu yaradılışa aykırı bir durumdur. Bu misal ile markalarda medya ile tüketiciye ulaşabildikleri ve oradan destek aldıkları için, iletişimi kısabilir ama tamamen kesemezler.” 

"Reklamı durduran rekabeti kaybeder"
“İşte size bir adım öne geçme fırsatı, Üretmeye devam edin ama inovasyon ile, müşterilerinize daha fazla ilgi gösterin ama samimiyetle, rakipleriniz dururken siz reklamla bir adım öne çıkın ama bir fayda sunarak, çok kazanmaktan vazgeçin ama üretmekten değil, kaliteden değil” şeklinde sözlerini sürdüren Özkoyuncu açıklamasında daha sonra şu şekilde sürdürdü;

‘Kampanya yapın’
“Sabır denilen şey aslında mücadeledir. Öyleyse piyasa durgun diye durmayın. Bir yandan üretime bir yandan arza - talep oluşturmak için kampanyalı reklama devam edin; imaj reklamına değil. Aksi halde stokları eriten kampanyalar yapmakta geç kalan, rekabetini kaybeden markalar konumuna düşersiniz. Hayat acısıyla tatlısıyla devam ediyor. Hemen kontrolü ele alın ve dümene geçin işe markanızı anlatan güzel bir radyo cıngılı ile başlayın neşeli olsun, sıradan değil.  Medyayı da reklam ve pr anlamında yanınıza alın bizden söylemesi.  Marka iki kanatlı kuş gibidir. Rüzgar kesildiyse kanatları çırpma vakti gelmiştir.”