Prometeon Türkiye gelenekselleşen Bayi Konseyi’ni Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleştirdi. Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar CEO’su Alp Günvaran ile birlikte, Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Ticaret Direktörü Gökçe Şenocak ve Prometeon Türkiye Pazarlama Müdürü Faruk Uslu’nun ev sahipliği yaptığı toplantıda tüm bölge ve genel müdürlük yönetim ekipleri hazır bulundu. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden, bulundukları bölgeyi temsilen seçilmiş olan 12 iş ortağının katıldığı Bayi Konseyi’nde 2017 yıl sonunda gerçekleştirilen İş Ortakları Toplantısı’ndan bu yana elde edilen sonuçlar ve gelecek planları değerlendirildi. 

Dünyanın Endüstriyel Lastik Odaklı Tek Şirketiyiz
Toplantının açılış konuşmasını yapan Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Ticaret Direktörü Gökçe Şenocak; Prometeon’un dünyanın endüstriyel lastik odaklı tek şirketi olmasının önemli bir odaklanma ve uzmanlığı beraberinde getirdiğini, bunun da Prometeon’un başarılı ivmesinde önemli bir katkısı olduğunu belirtti. 2018’de Türkiye’deki önemli olaylara değinen Şenocak ilk çeyrekte hedeflere ulaşıldığını belirterek şunları kaydetti; “2017 yılını pazarın üzerinde bir büyüme ile kapatmıştık. 2018 ilk çeyreğinde 2017 aynı döneme göre adet bazında %25’e yakın bir büyüme kaydettik ve yine pazarın üzerinde büyüdük.

2017 yılsonunda gerçekleştirdiğimiz iş ortakları toplantısında da üzerinde durduğumuz stratejik önceliklerimizde önemli adımlar attık. Türkiye’de 1 milyon araçlık ağır vasıta kamyon pazarının %30’u bireysel kullanıcılardan %70’i filolardan oluşuyor. Biz de 2018 önceliklerimizde yer alan portföy büyümesini bu kapsamda önceliklendirdik. Premium Pirelli ticari lastiklerimiz ve Formula markamızın yanı sıra 3. bir marka için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öte yandan iş makinesi ve zirai grupta münhasır bir iş birliği anlaşması gerçekleştiriyoruz. Haziran itibariyle OTR ve zirai segmentte önemli bir ürün grubu yaratıyoruz. Diğer yandan bireysel kamyon şoförlerine yönelik yeni ticari uygulamalarımız ve etkinliklerimizle onlara dokunmaya devam edeceğiz. 
Yine önceliklerimiz arasında yer alan pozitif müşteri deneyimine yönelik önemli bir adım attık. Filoların ana işlerine odaklanmalarına ve operasyonel maliyetlerini minimize etmelerine imkan sağlayan ProTruck hizmetlerimiz ile önemli bir değer önerisi sunuyoruz.

Önümüzdeki dönemde yeni ürünlerimiz, eğitimlerimiz, satış-pazarlama kampanyalarımız, iletişim çalışmalarımız, lastik profesörü olarak adlandırdığımız uzman ekiplerimizin saha destekleri ile iş ortaklarımızla omuz omuza çalışmaya ve hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” 

Türkiye Prometeon Dünyasında Başarıları İle Örnek Gösteriliyor  
İş ortaklarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar CEO’su Alp Günvaran Prometeon’un dünyadaki yeni yapılanmasına değinerek şunları söyledi; “Prometeon dünyada yeni bir organizasyon yapısı açıkladı. Bu kapsamda Türkiye dünyanın 4 ana bölgesinden birinin yönetim üssü ve 75 ülkenin merkezi konumunda. Bu Türkiye’de beraberce elde ettiğimiz başarılı performansın önemli bir sonucudur. 

Prometeon Türkiye olarak Mısır’daki ve İzmit’teki fabrikalarımız ile aynı zamanda bir üretim üssüyüz. Önümüzdeki dönemde üretim kapasitemizi artırmaya ve paralelinde portföyümüzü genişletmeye devam edeceğiz. Bunun için Mısır fabrikamız da önemli bir rol oynayacak.

Türkiye, Prometeon dünyasında gerek Pirelli ticari markasının yönetimi ile ve gerekse geliştirdiği hizmetlerle örnek alınan bir ülke konumunda. 2018 yılında da büyük bir takım olarak yine başarılı sonuçlar elde edeceğimize inancım tam.” 

İş ortaklarına kulak verildi 
Toplantının sonunda iş ortaklarının değerlendirme ve beklentilerine de kulak verildi. İş ortaklarının soruları bölge ve genel müdürlük yönetim ekipleri tarafından yanıtlandı ve alınacak aksiyonlar belirlendi. Toplantı birlikte yenen yemekle son buldu.