Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık olaylarına karşı duyarlılığı artırmak için "kapı zili" uygulaması başlattı. 
Sorumlu oldukları mahallelerde dolaşan ekipler, küçük tedbirlerin hırsızlık gibi olumsuzlukları engelleyebileceğine dikkati çeken afişleri apartman girişlerine asıp, vatandaşlara broşürler dağıttı. 

Apartmanlardaki zilleri çalan ve diyafondan kimliğini soran kişiye "tüpçü", "postacı" veya "sucu" olduklarını söyleyen polisler, sorgulamandan kapıyı açan vatandaşları uyardı. Ev sahiplerinin tüp ve su siparişi vermeseler dahi apartman giriş ve ev kapılarını hemen açması dikkati çekti. 

Güvenlik güçleri, 76 konutta yaptıkları uygulama kapsamında, gelen kişinin kimliğinden emin olmadan kapısını açan 64 ev sahibini bilgilendirerek, onlardan dikkatli olmalarını istedi. Duyarlı davranan 12 vatandaşa ise teşekkür edildi.

Evden hırsızlık olaylarının genelde, apartman ve site dış kapılarının açık olması, daire sakinlerinin zili çalan kişinin kimliğinden emin olmadan kapıyı açması nedeniyle yaşandığının belirlendiğini ifade eden ekipler, apartman giriş ve ev kapısının tanıdık olmayan kimselere açılmaması gerektiğini söyledi.