Uzun süredir prostat kanseri ve yaklaşık bir senedir de lenf kanseri tedavisi gören Ömer Bey İstanbul’da Marmara Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 73 yaşında aramızdan ayrılan Ömer Bey’in cenazesi perşembe günü kılınacak öğle namazına müteakip Bozcaada Alaybey Mezarlığı’na defnedilecek.

Dünya Türk Is Konseyi Avrupa Komitesi’nin, Avrupa Girişimci Toplantısı için, İsviçre’nin Zürich Kentinde bulunan DTIK Avrupa Komitesi Başkan Yardımcısı Suat Karakuş ve DTIK Avrupa Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Basar, büyük bir vefa örneği göstererek başkent Bern’de tedavi gördüğü sırada, Ömer Hikmel’i lIselspital’de ziyaret etmiş. Ömer Hikmel’e kendisini şahsen de tanıyan basta DEIK Başkanı Nail Olpak olmak üzere, Zürich’te toplantıya katılan tüm DTIK üyelerinin geçmiş olsun ve acil şifa dileklerini iletmişlerdi. Ziyaret sırasında vatanini çok özlediğini söyleyen Ömer Hilmel Bey, vatan hasretine dayanamayarak birkaç ay önce Türkiye’ye dönmüştü. 

Ömer Bey’in vefatını Avusturya’da bulunduğu sırada öğrendiğini söyleyen Fadıl Basar, Ömer Bey’le dostluklarının Türkiye’ye dayandığını, Bozcaada’da da komsu olduklarını kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevdiklerine başsağlığı ve sabır dilediğini söyledi. 

Ekovitrin Medya Grubu olarak Ömer Hikmel’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.