Roma’nın merkezindeki Teatro Centrale’de düzenlenen yemeğe çok sayıda davetli katıldı. Öğrencilere burs toplanan yemekte Bulgar modacı Ivan Donev’in İslam sanatından esinlenerek hazırladığı mini bir defile de gerçekleştirildi.

New East Foundation Yönetim Kurulu Başkanı Atılgan Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Roma’daki NEF kurucu arkadaşlarımız bir gala yemeği yapmak istediler. Buraya Türkiyeli ve Türk kültürüyle ilgilenen İtalyan kamuoyu önderlerini davet ettiler ve bu kapsamda birtakım etkinlikler hazırladılar" dedi.

Bayar, Roma’ya, Tekke Objeleri Sergisi’ni açtıkları Washington’dan geldiklerini anımsatarak, bugün de İtalyan başkentinde iki ayrı sergi açacaklarını bildirdi.

Derneğin Roma şubesinin yönetiminde yer alan İtalyan eski milletvekili Alberto Michelini de, "Türkiye ve İtalya’nın ikili ilişkilerinin çok iyi. Barışın ve diyaloğun teşviki bakımından bu etkinlik çok önemli ve anlamlı" değerlendirmesinde bulundu.

Yardım yemeğinde düzenlenen mini defilede, etkilendiği İslam sanatından yararlanarak oluşturduğu son koleksiyonunu tanıtan Bulgar modacı Ivan Donev, defilenin ilham kaynağının doğuya olan hayranlığından geldiğini ve Türkiye, Katar ile Dubai’ye yaptığı seyahatlerde İslam sanatından etkilendiğini anlattı. Donev, Müslümanların terörle anılmaması gerektiğini vurgulayarak, "İslam dünyası ilham kaynağı olarak görülmeli. Batıya modern bir şey önermek istedik ve bunu moda gibi evrensel bir dille yaptık" diye konuştu.