Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin 2014 yılından itibaren faaliyet gösteren Çin Halk Cumhuriyeti Temsilciliğinin Pekin’de bulunan SOHO WANGJING İş Merkezindeki ofisinin resmi açılışı 30 Temmuz 2015 Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecektir.
Çin Halk Cumhuriyeti’nde açılacak olan MÜSİAD Temsilciği hakkında değerlendirmede bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Çin Ofisinin Asya kıtasında bulunan önemli Temsilciliklerden biri olacağını belirtti.

Dünyanın önemli başkentlerinden birisi olan Pekin’de, MÜSİAD Çin Temsilciliğini açmamanın 25 yıllık MÜSİAD tarihinin önemli noktalarından biri olduğunu söyleyen Olpak, “11.000’i aşan üyemizle, Türkiye'de 86 noktada, 72 ülkede 166 irtibat noktasında, güçlü bir “Sivil Toplum Kuruluşu” olarak çalışırken, 6 yerde Resmi Temsilcilik açmaya karar vermiştik. Ankara, Brüksel, Washington DC Temsilciliklerimiz açıldı, Perşembe günü de, Pekin açılışımızı yapacağız. Bu yıl içinde, Moskova ve sonrasında Addis Ababa açılışlarıyla, hedefimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Nail Olpak, “Bu temsilciliğimizle, kendi adıma 1990 yılından beri ticari ilişkim olan Çin ile bundan sonra, sadece ticaret değil, başta MÜSİAD Üyeleri olmak üzere, tüm iş adamlarımızla, daha fazla yatırım ve üçüncü ülkelerle işbirliği alanında daha fazla işbirliğine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.