Mersin'de muhtar derneklerinin temsilcileri, terör saldırılarına tepki amaçlı yapılan eylemlerde vatandaşlara sağduyulu hareket etme çağrısında bulundu.
Muhtarlar Derneği, Merkez Muhtarlar Derneği  ve Tüm Muhtarlar Derneği temsilcileri, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptı.

Katılımcılar adına konuşan Akdeniz ilçesi İhsaniye Mahallesi Muhtarı Zehra Yılmaz, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan son günlerde vatandaşların provokasyona gelmemesi gerektiğini söyledi.

Tarih boyunca Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni vatandaşların omuz omuza vererek birlik ve beraberliğe kastedenlere karşı etkili cevap verdiğini ifade eden Yılmaz, teröre karşı dik duruş gösterilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Terörün, toplumsal kaosu hedeflediğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle dedi: 

"Vatandaşlarımızı, kardeşlik bağlarımızın gereği olan sevgi ve saygıya davet ediyoruz. Herkesi, birbirlerine sevgi ile yaklaşma, ötekileştirmeme, birlik içinde hareket ederek terör örgütlerinin amacı olan kin, nefret, ayrışma ve kaosa neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınma konusunda her zamankinden daha duyarlı olmaya davet ediyor, terörle mücadelede şehit olan asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz"

Yılmaz, dün olduğu gibi bugün de aynı azimle, hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit mesafede durarak mesleklerini yapacaklarını ifade etti.